IOTA Kopen: Waar IOTA Kopen – Veilig en Betrouwbaar?

top forex robots

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten cryptovaluta die je op dit moment kunt vinden op de markt. Een van de meest bekende projecten van dit project is IOTA. Dit project zou de hele techniek achter Bitcoin overbodig maken, je begrijpt dus wel waarom dit zo populair is.

Wij raden je aan om vandaag nog een kijkje te nemen op de site van Etoro als je zo snel mogelijk wilt beginnen met het investeren in IOTA.

STAPPEN:

 1. Registreer en verifieer een eToro profiel
 2. Vervolledig je profiel
 3. Geld storten
 4. Koop IOTA op eToro
Beleggen in cryptoassets is in sommige EU-landen zeer volatiel en niet gereguleerd. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Aangezien er veel mensen zijn die graag IOTA willen kopen hebben we in dit artikel het een en ander voor je op een rijtje gezet.

Aan de hand van deze informatie ben ook jij in staat om gelijk aan de slag te gaan met het kopen van dit bijzondere project.

Voor je het weet heb jij ze ook in je wallet staan!

IOTA is een cryptocurrency die transsectionele en naadloze bevestigingsprocessen mogelijk maakt terwijl het functioneert door middel van een extra “data” laag.

De cryptocurrency werd echt mainstream toen het de aandacht van miljoenen mensen over de hele wereld trok door de introductie van zijn raamwerk een blockchain alternatief te introduceren. Dit houdt in dat IOTA een alternatieve cryptocurrency is, vaak aangeduid als altcoin, die onafhankelijk van Bitcoin of een andere cryptocurrency is. Het project draait op “The Tangle”.

IOTA heeft de intentie om een extra data laag te voorzien in de financiële sfeer, specifiek in de wereld voor het “Internet of Things” (IoT). Vandaar dan ook de naam “IOTA”. Terwijl Bitcoin voornamelijk dient als een wereldwijde valuta die gebruikt wordt voor betalingen voor vrijwel alles, is IOTA meer specifiek gericht en op maat gemaakt voor de ivd-markt.

Het heeft als doel om miljarden apparaten, programma’s en machines te verbinden en om zo een virtuele omgeving te creëren waar transacties onder elkaar kunnen worden verzonden. IOTA is de “valuta” van het IOTA Netwerk, bijna parallel aan hoe Ether de valuta van het Ethereum Netwerk is.

IOTA werd ontwikkeld door een ervaren en betrouwbaar team dat probeerde een cryptocurrency te ontwikkelen die veel van de inefficiënties die de blokketentechnologie tegenkwam probeerde te verbeteren.

Veel dingen zoals schaalbaarheid en de mogelijkheid om uit te breiden naarmate meer gebruikers zich bij het netwerk aansluiten zijn de belangrijkste voordelen die deze munt heeft ten opzichte van andere cryptocurrencies.

Waar IOTA kopen?

Er zijn verschillende platforms waar je terecht kunt voor het handelen van IOTA. Door dit grootschalige aanbod is het lastig om te zien waar je nu het beste terecht kunt.

We hebben het wat makkelijker voor je gemaakt door hieronder een selectie te maken met de beste platformen voor het verhandelen van IOTA en andere cryptovaluta. Aan de hand van deze lijst is het ineens een stuk makkelijker om een goede keuze te maken:

Hoe moet je IOTA kopen?

 • Je kunt bij alle platformen super eenvoudig aan de slag gaan met het kopen van IOTA.
 • Op ieder platform zal je je in staat zijn om jouw keuze te specificeren en om in te voeren in welke valuta of activa je graag zou willen verhandelen. In dit geval kun je vervolgens in een IOTA verhandelbaar paar invoeren voor de aankoop.
 • Je kunt de verschillende paren vaak vinden onder de diverse soorten markten die er op het platform te vinden zijn. Hier kan je bijna alle paren vinden, van EU/IOTA tot aan BTC/IOTA.
 • Door deze vele mogelijkheden ben je in staat om zelf te kiezen hoe je wilt handelen. Vul in hoeveel je graag wilt verhandelen en druk op de knop om het te kopen.
 • Voor een uitgebreidere handleiding raden we je aan om even snel verder te lezen.
 • Hieronder laten we je namelijk in stappen zien hoe je IOTA moet kopen en verkopen.

Waar IOTA kopen?

Er zijn verschillende platforms waar je terecht kunt voor het handelen van IOTA. Door dit grootschalige aanbod is het lastig om te zien waar je nu het beste terecht kunt.

We hebben het wat makkelijker voor je gemaakt door hieronder een selectie te maken met de beste platformen voor het verhandelen van IOTA en andere cryptovaluta. Aan de hand van deze lijst is het ineens een stuk makkelijker om een goede keuze te maken:

eToro

groen logo etoro

De beste site waar je heen kunt gaan om IOTA te verhandelen in nog altijd Etoro.

Deze bekende aanbieder is al voor een lange tijd actief op de huidige markt. De kans is groot dat je wel eens een reclame van dit bedrijf hebt gezien.

Ze zijn namelijk flink bezig om hun naamsbekendheid te vergroten op de markt.

Het is op dit moment het grootste sociale platform om op te kunnen handelen. Je kunt naast de handel in de vele soorten cryptovaluta ook terecht voor het verhandelen van normale soorten activa, denk aan aandelen of aan obligaties.

Etoro werkt aan de hand van speciale algoritmes. Deze algoritmes zorgen ervoor dat je belangrijke trades makkelijk kunt overnemen.

Voordelen:

 • Zeer stabiel platform
 • Aantrekkelijke spreads
 • Volledig gereguleerd door FCA (#509909), CySEC en ASIC
 • Sociale handel

Nadelen:

 • Geen stortingen met cryptocurrency
Beleggen in cryptoassets is in sommige EU-landen zeer volatiel en niet gereguleerd. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Plus500

De handel in IOTA is beschikbaar op Plus500 in de vorm van verhandelbare CFD’s, dit zijn speciale contracten. In feite werkt dit precies hetzelfde als bij de bovenstaande opties, echter ziet het er net even wat anders uit. Je kunt dit platform het beste vergelijken met Etoro, al is Etoro net even iets prettiger om te gebruiken.

Plus500UK Ltd is geautoriseerd en gereguleerd door de FCA (#509909). Als gereguleerde en wettelijk erkende broker biedt Plus500 de handel in IOTA’s in de vorm van CFD’s aan in overeenstemming met een beveiligingsniveau dat niet veel andere platforms kunnen bieden.

Om te beginnen met IOTA-handel op Plus500, moet je jouw account registreren door naar de site te gaan en de juiste gegevens te verstrekken die nodig zijn voor het account. Als gereguleerde broker vereist Plus500 een verificatie van de beleggers.

Als zodanig ben je verplicht om enige voorlopige informatie over jezelf als belegger te verstrekken, dit is bij alle brokers op dit moment zo. Na verificatie kunt je vervolgens handelen in IOTA CFD’s op het Plus500-platform.

Als je vragen hebt over het beleggen kun je deze altijd stellen aan het team van Plus500, deze staat namelijk altijd voor je klaar.

Voordelen:

 • Eenvoudig te gebruiken platform
 • Geen deposit fee
 • Vijf opnames per maand gratis
 • Geen stortingskosten

Nadelen:

 • Kosten voor inactiviteit

Opgelet: 80.5% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s

Beleggen in cryptoassets is in sommige EU-landen zeer volatiel en niet gereguleerd. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Cryptorocket 

Voordat je kunt beginnen met het verhandelen van IOTA op CryptoRocket, moet je een account aanmaken. Om dat te doen moet je een formulier invullen met je e-mailadres, volledige naam en wachtwoord. Als je dat gedaan hebt zul je een handelsrekening moeten openen voordat je naar de stortingsfase kunt gaan.

Hier kun je ervoor kiezen om een demorekening op te zetten voordat je een echte rekening krijgt. Ons advies is om eerst de demomodus te proberen voordat je jouw storting maakt.

Dat zal u helpen om vertrouwd te raken met de werking van de beurs.
CryptoRocket vereist een minimale storting van $10, dit is veel lager dan andere opties op deze lijst.

U kunt jouw storting doen via zowel MasterCard als VISA. Je kunt ook jouw geld storten via Bitcoin. Zodra je jouw storting hebt gedaan kun je overschakelen van een demorekening naar een normale rekening.

Je krijgt dan enkele inloggegevens die nodig zijn om toegang te krijgen handelsplatform, dus zorg ervoor dat u deze op een veilige plaats bewaart.

Het is een prima platform wat een groot aantal mogelijkheden biedt als het aankomt op het handelen in IOTA. Dit is dan ook de reden dat wij hem op de tweede plek hebben gezet.

Voordelen:

 • Sterk algoritme
 • Uitstekende klantenservice
 • Mobiele ondersteuning
 • Minimale storting vanaf 1 €

Nadelen:

 • Geen MetaTrader 5 platform
Beleggen in cryptoassets is in sommige EU-landen zeer volatiel en niet gereguleerd. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Binance

binance logo

Om IOTA te kopen op Binance heb je een Binance-account.

Hiervoor moet je beschikken over een e-mail, ID kaart (als je van plan bent om bepaalde beperkingen te overstijgen of van plan bent om een vrij grote account te openen) en een 2-factor autorisatie applicatie/methode (telefoonnummer of Google Authenticator).

Als je dit hebt gedaan kun je verder gaan met de volgende stappen. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk beveiliging hebt ingesteld, want er vinden nog altijd hacks plaats bij de bekendere aanbieders.

Binance heeft op dit moment niet de mogelijkheid om heel veel betaalmethodes te accepteren om mee te handelen. Zo kan je bijvoorbeeld geen normale bankoverschrijving maken, dit vinden wij wel een groot nadeel.

Voorlopig moet je geld naar Binance storten via cryptocurrency, denk aan Bitcoin of Ethereum. Zoek jouw Binance-rekening op en klik op de munten die je graag wilt kopen.

Er zijn dan 1000 paar activa om te verhandelen, dit maakt het handig voor de mensen die een gediversifieerd portolio willen hebben.

De site is gereglementeerde en gecontroleerd door de autoriteiten van de FCA, deze staan bekend als de strengste die er zijn dus je weet dat het wel goed zal zijn.

Voordelen:

 • Laagste kosten op de markt
 • Uitstekende handelsinterface
 • Een buitengewoon hoge transactieverwerkingssnelheid
 • Heeft een enorm aanbod aan cryptocurrencies

Nadelen:

 • Geen storting met gewone valuta

Beleggen in cryptoassets is in sommige EU-landen zeer volatiel en niet gereguleerd. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Bitfinex

bitfinex logo

Ook bij Bitfinex zit je goed als het aankomt op de handel in IOTA. In feite komt dit platform nagenoeg overeen met Binance. In feite komt dit platform nagenoeg overeen met Binance. Je kunt op een super eenvoudige manier jouw munten aankopen.

Het is bij Bitfinex op dit moment ook nog altijd zo dat je geen normale bedragen op de site kunt storten, je moet het altijd via een cryptovaluta doen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om BTC om te zetten IOTA.

De reden dat wij Bitfinex op 4 hebben gezet in plaats van 3 is dat het platform nog wel eens langzaam wilt zijn, vooral als er op dat moment veel mensen aan het handelen zijn.

Kies je voor Bitfinex dan is het van cruciaal belang dat je jouw account altijd op de juiste manier beveiligd.

Het platform is namelijk ooit al eens gehackt, je weet nooit of dit in de toekomst weer kan gebeuren. Een speciale 2FA beveiliging is dus echt een must als je jouw IOTA munten veilig wilt houden na het kopen. rex handelsactiviteiten in deskundige handen willen achterlaten, gewoon lekker in je luie stoel te gaan zitten en erop wachten totdat jij het geld binnen ziet komen?

Beleggen in cryptoassets is in sommige EU-landen zeer volatiel en niet gereguleerd. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Hoe moet je IOTA verkopen?

Het verkopen van IOTA is bijna gelijk aan het proces voor het kopen van de munt; het vereist marktliquiditeit (in dit geval ruim beschikbaar; dit staat voor de snelheid waarmee iemand anders bereid is om het te kopen), aangezien je het moet verkopen aan een bepaald actief.

Op dit moment is het meest liquide handelspaar voor IOTA IOTA/USDT (Tether). Het hoogste volume paar is hiervoor te vinden op Binance of Etoro.

Om IOTA te verkopen heb je IOTA nodig die op je account staat. Binance of Etoro houdt een zeer hoog niveau van liquiditeit aan en biedt traditioneel precieze instapmomenten voor verkooporders voor het geval je bepaalde doelen voor je orders in gedachten had.

iota cryptogeld

Ga naar Binance of Etoro en ga naar het tabblad “Handelsmarkten” aan de linkerkant onder je accountvoorkeuren en -instellingen. Zoek dan de “IOTA” markten, en zoek deze keer de “verkoop” knop, in plaats van de aankoop.

Voer de parameters in; hoeveel van je IOTA wil je precies verkopen?

En wil je een order plaatsen op het eerstvolgende optimale tijdstip, of alleen tegen een specifieke prijs? Binance en Etoro stelt je in staat om dit geheel zelf te beslissen.

Als je het eenmaal hebt ingevuld druk je op de “Open Trade” knop die zich aan de onderkant bevindt en dan wacht je gewoon tot de order met succes is afgerond.

Let er bij het verkopen van je munten altijd even op dat je echt de goede prijzen invult voor het handelen. Je wilt namelijk niet hebben dat je jouw IOTA per ongeluk voor een veel te laag bedrag verkoopt.

Dit zou nu eenmaal erg zonde zijn, hier kun je een hoop geld door mislopen.

Beleggen in cryptoassets is in sommige EU-landen zeer volatiel en niet gereguleerd. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.