Eerste indruk: Money Button

Deze week lanceerde Ryan X Charles, een Amerikaanse ondernemer en programmeur een nieuw project waar hij en zijn team het afgelopen jaar aan hebben gewerkt. Het nieuwe initiatief staat bekend onder de naam ‘Money Button’.

Wat is Money Button?

In principe is de Money Button een HTML-code die website eigenaren kunnen toevoegen aan hun website of een specifiek artikel. De Money Button functioneert als een soort doneer knop maar kan ook worden gebruikt als een paywall. Hieronder een voorbeeld:

Bij een paywall (of betaalmuur) wordt digitaal toegang verleend tot informatie, nadat hiervoor eenmalig of structureel (met een abonnement) geld wordt betaald. Vaak is een abstract, voorvertoning of inleiding wel te lezen, maar dient men te betalen voor het gehele artikel of document. Wij van CoinSpot.nl gaan hoogstwaarschijnlijk ook Money Button implementeren op onze website. Deze zal in toekomstige artikelen onderaan een tekst staan.

Hoe werkt Money Button?

Op dit moment is Bitcoin Cash de enige cryptocurrency die wordt ondersteund. In de nabije toekomst zullen ook andere cryptovaluta, zoals bitcoin en litecoin worden toegevoegd.

De donaties kunnen direct worden doorgestuurd naar het ontvangstadres waar een website eigenaar zelf de private key van bezit, zo beschikt het bedrijf achter het project niet over de cryptocurrencies van haar gebruikers. Via de website: https://www.moneybutton.com kan iedereen zijn eigen knop aanmaken.

One Reply to “Eerste indruk: Money Button”

  1. Money button gaat een “game changer” worden. Iedere nieuwspagina, goede doelen website etc. Gaat vroeg of laat een button krijgen. Niet te vergeten blogs, blogs. In 5 min. Zet je een button op je eigen website, zonder kosten te maken.
    Gratis WordPress addon is nog in ontwikkeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 − een =