Een van de grootste cryptobeurzen ter wereld Binance heeft een nieuwe betaalsysteem gelanceerd genaamd ‘Binance Pay’. Het bedrijf gaat de concurrentie aan met Paypal die al gebruikers in staat stelt om cryptobetalingen over ter wereld te verzenden en te ontvangen.

Het doel van Binance Pay is om gebruikers aan te moedigen om meer met cryptovaluta te betalen. Het bedrijf heeft al een eigen beurs, blockchain, betaalkaart ‘Binance Card' en nu een eigen betaalplatform. Het platform is momenteel nog in bètafase en wordt daarom nog niet op grote schaal bekendgemaakt.

Changpeng Zhaoe, de CEO van Binance, zei het volgende:

“Binance Pay is een contactloze, grenzeloze en veilige cryptovaluta-betalingstechnologie ontworpen door Binance. Met Binance Pay (bèta) kun je betalen en betaald worden in crypto van je vrienden en familie wereldwijd.”

“We denken dat betalingen een van de meest voor de hand liggende use-cases voor crypto zijn. Gebruikers kunnen direct in crypto betalen. Hierdoor kunnen de gebruikers volledig in crypto blijven.”

Binance Pay – hoe werkt het?

Net als ‘Binance Card’ ondersteund ‘Binance Pay' vijf cryptocurrencies waaronder: Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), BUSD stablecoin van Binance, Binance Coin (BNB) en één fiat valuta de Euro. Men kan ook betalen met Swipe (SXP) van kredietkaartbedrijf Swipe die eigendom is van Binance.

De dagelijkse bestedingslimiet is tijdens de bètafase beperkt tot tienduizend Amerikaanse dollar omgerekend in crypto of euro. Bovendien is er een beperking van maximaal tien transacties per dag. Het platform zal geen kosten in rekening brengen.

Gebruikers van Binance Pay kunnen ook overschrijvingen vanuit hun wallet naar elkaar uitvoeren en ontvangen van andere Binance Pay gebruikers. Betalingen via het betaalsysteem worden uitgevoerd aan de hand van QR codes in de app. Deze worden gegenereerd bij een betaling en de ontvanger kan deze code scannen om de transactie te ontvangen. Klanten kunnen ook hun Binance Pay wallet zo instellen dat de wallet de valuta van hun voorkeur besteedt.

Bestaande gebruikers kunnen via de Binance applicatie de dienst al activeren. Wie nog geen Binance account bezit moet eerst zich registreren en de know your customer (KYC) procedure doorlopen.

Met het systeem van Binance kunnen gebruikers in crypto betalen, terwijl de handelaar fiat-gesteunde stablecoins ontvangt die kunnen worden omgezet in fiatvaluta (euro). Op deze manier hebben bedrijven geen last van de volatiliteit van crypto. Deze betalingen worden uitgevoerd via een wallet op je smartphone.

Travala

De reisboekingsplatform Travala zal als eerste gebruik maken van het betaalsysteem. Het is nu mogelijk voor gebruikers van Travala om Binance Pay (bèta) te kiezen als betaalmethode bij het boeken van hotels, vluchten en andere reisproducten.

Het bedrijf wil zijn portfolio van betaalopties uitbreiden om de acceptatie van crypto te vergroten en de vrijheid van reizen te bevorderen.

Het cryptovriendelijke bedrijf is uitgegroeid tot een van 's werelds aanbevolen blockchain-gebaseerde reisboekingsplatforms. Het bedrijf maakt gebruik van de NEO-blockchain en zero-commission bedrijfsmodellen. Zo kan het platform goedkope en veilige boekingen aanbieden aan hen klanten en met blockchain technologie kunnen transactie snel en veilig geverifieerd worden.

Travala ondersteunt meer dan dertig (inclusief Binance Pay) betalingsopties bestaande uit kredietkaarten en andere cryptocurrencies.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.