BTC Direct review

BTC Direct is een cryptocurrency broker uit Nijmegen. Sinds 2013 is het bedrijf ingeschreven bij de Nederlandse Kamer van Koophandel (KvK) en actief op de Europese markt. De core business is het grootschalig inkopen van cryptocurrencies op internationale exchanges en het verkopen hiervan via een eigen platform (en vice versa).

Het grootste voordeel hiervan is dat je zelf niet hoeft op te bieden tegen andere kopers op ingewikkelde exchanges en dat je kunt afrekenen met bekende betaalmethoden, zoals iDEAL en Bancontact. De afgelopen jaren heeft BTC Direct zich neergezet als een voordelige en uiterst betrouwbare partij voor het kopen van bitcoins en andere coins. Het assortiment van BTC Direct bestaat uit de volgende cryptomunten:

In de toekomst gaat er hoogstwaarschijnlijk een aparte BTC Direct app komen. Deze is er echter op dit moment niet.

Ervaringen met BTC Direct

Het bedrijf is toonaangevend geweest voor de Nederlandse (en Europese) cryptocurrency markt en was al vroeg bezig met de blockchaintechnologie. De website van het bedrijf (https://btcdirect.eu/nl-nl) is overzichtelijker en biedt enorm veel informatie over verschillende cryptocoins.

Review van handelsplatform BTC Direct

BTC Direct vraagt haar klanten actief om het bedrijf te beoordelen, uit die reviews wil het bedrijf leren hoe het haar platform kan verbeteren. De onderneming kan worden gezien als een klein ‘broertje’ wat betreft de klantenservice. De beoordelingen op Trustpilot liegen er namelijk niet om. Gemiddeld gezien beoordelingen klanten BTC Direct met een dikke 8,5.

Limieten en transactiekosten

Zoals eerder genoemd is BTC Direct een cryptocurrency broker. Dit betekent dat de prijzen die je betaalt altijd hoger zijn dan bij exchanges ofwel beurzen. Het voordeel dat je krijgt is dat je met zogeheten ‘directe’ betaalmethoden kan betalen. Het voordeel is dat dit makkelijker is dan cryptovaluta kopen bij een exchange. Om de veiligheid van haar platform te garanderen maakt het bedrijf gebruik van bepaalde limieten, deze zijn als volgt opgebouwd:

  • Hero level – daglimiet van € 2.500,00
  • Satoshi level – daglimiet van € 10.000,00
  • Trader level – daglimiet van € 50.000,00

Elke nieuwe account krijgt standaard het Hero level. Daarnaast zijn er ook nog transactiekosten die je afrekent, de zogenaamde fee’s. Deze verschillen per cryptovaluta en zien er als volgt uit:

  • Bitcoin: 2% voor aan- en 1% voor verkoop
  • Bitcoin Cash: 3% voor aan- en 2% voor verkoop
  • Ether: 3% voor aan- en 2% voor verkoop
  • Litecoin: 3% voor aan- en 2% voor verkoop
  • XRP: 3% voor aan- en 2% voor verkoop