Bitcoin beweegt weer richting de grens van 28.000 dollar

Na het recente besluit van de Federal Reserve om de rente met 0,25 procent te verhogen, ondervond de Bitcoin koers enige turbulentie. De markt lijkt echter enigszins te herstellen van deze schok en Bitcoin begint voorzichtig weer te stijgen richting de 28.000 dollar. Tijdens de neerwaartse beweging van gisteren leden handelaren in Bitcoin futures een verlies van 150 miljoen dollar, waarbij er een aanzienlijke impact was op de openstaande posities ter waarde van miljarden dollars.

Onverwachte neergang

Meer dan 75 procent van de verliezen op de Bitcoin futures markt waren afkomstig van handelaren die een opwaartse beweging hadden verwacht na de persconferentie van Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve. De realiteit was echter dat de koers onder de 27.000 dollar dook, wat voor hen problematisch bleek te zijn.

Ook Ethereum onderging afgelopen nacht een koersdaling tot onder de 1.600 dollar, maar inmiddels heeft het de grens van 1.700 dollar opnieuw overschreden. Op de Ethereum futures markt leidde dit tot een verlies van 50 miljoen dollar als gevolg van liquidaties. Liquidaties vinden plaats wanneer handelaren gedwongen worden hun posities te sluiten vanwege een ongunstige koersbeweging.

Belangrijke liquidaties wijzen vaak op keerpunten in de markt. Tijdens de hevige koersdaling van gisteren werden zowel positieve handelaren uit hun posities geduwd als direct daarna zagen we de koers weer omkeren. Dit heeft ertoe geleid dat de Bitcoin koers bijna terug is bij de 28.000 dollar.

Stijgende trend

Volgens Alex Adelman van Lolli heerst momenteel voornamelijk een positieve stemming rondom Bitcoin, omdat mensen erkennen dat het functioneert als een waardeopslag. “Tijdens de bankencrisis blijft Bitcoin momentum winnen, doordat investeerders aantonen dat ze het beschouwen als een veilige waardeopslag en een stabiel alternatief voor de traditionele financiële wereld”, aldus Adelman.

“Het aankondigen van een injectie van 300 miljard dollar in de economie om banken te ondersteunen, heeft de Bitcoin koers omhoog gedreven. Deze interventie, die we een ‘bailout’ noemen, wijst erop dat het traditionele banksysteem tekenen van zwakte begint te vertonen”, voegde Adelman eraan toe.

Als we vooruit kijken, benadrukt Alex Kuptsikevich van FxPro dat de focus nu ligt op de 28.500 dollar. “Een doorbraak van die koers kan een positief effect hebben en de markt snel richting de 30.000 dollar sturen”, aldus de analist.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.