Bitcoin blijft boven de grens van 16.000 dollar en stijgt samen met de aandelenmarkten

De koers van Bitcoin heeft na een aanzienlijke daling onder de 16.000 dollar weer hersteld en staat nu boven deze drempel. Toch heerst er nog steeds veel onzekerheid op de markt. Terwijl het instorten van FTX als een zekerheid wordt beschouwd, gaan er geruchten over andere grote spelers die nu ook in moeilijkheden verkeren.

Positieve ontwikkelingen voor Bitcoin

In de afgelopen 24 uur heeft Bitcoin een stevige stijging van 5 procent doorgemaakt, met een koers van 16.500 dollar. Hierdoor heeft het grootste project op de markt een marktkapitalisatie van 317 miljard dollar bereikt en blijft het meer dan twee keer zo groot als Ethereum. De voorspelde “flippening” waar veel supporters van Ethereum deze cyclus over spraken, lijkt nu echter minder waarschijnlijk, ondanks het huidige deflatoire karakter van Ethereum.

Inflatieverschillen tussen Bitcoin en Ethereum

Waar Bitcoin een jaarlijkse inflatie van ongeveer 1,7 procent heeft, ligt de inflatie van Ethereum momenteel rond de 0 procent. Dit verschil is te danken aan de Merge-upgrade, die ervoor heeft gezorgd dat de beloning voor het creëren van een blok op het Ethereum-netwerk aanzienlijk is verminderd. Voorafgaand aan de Merge was de inflatie van Ethereum meer dan 3 procent. Deze ontwikkeling is een aanzienlijke verbetering voor het project.

Voortdurende spanningen

“Bitcoin is boven de 16.000 dollar gestegen, maar bevindt zich nog steeds in een risicovolle zone. Iedereen wacht momenteel op de volgende ‘crypto-dominosteen’ die zal vallen,” zegt Edward Moya van Oanda. Met de term ‘crypto-dominosteen’ verwijst Moya naar partijen zoals Genesis, die volgens geruchten ook snel kapitaal nodig hebben om overeind te blijven.

“Het lijkt erop dat handelaren al rekening houden met een mogelijk faillissement van Genesis. Hoewel de problemen bij FTX een grote impact zullen hebben, lijkt meer nieuws nodig te zijn om de koers verder omlaag te duwen,” voegt Moya eraan toe, enigszins optimistisch gestemd.

Met het ‘inprijzen van een faillissement’ bedoelt Moya dat de mogelijke ondergang van Genesis al in de Bitcoin-koers is verwerkt. In de afgelopen 24 uur hebben zowel Bitcoin als de rest van de markt weer een opleving doorgemaakt, in navolging van de Nasdaq 100, de S&P 500 en de Dow Jones Industrial Average, die allemaal met ten minste 1 procent zijn gestegen.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.