Bitcoin Prijs Schommelt: Markt Reageert Op Inflatiegegevens en Fed-beslissingen

De prijs van Bitcoin is recentelijk met 3,7% gedaald tot $66.870, wat heeft geleid tot aanzienlijke marktreacties. Deze daling komt te midden van toenemende zorgen over de Amerikaanse inflatiegegevens en de aanstaande beleidsbeslissing van de Federal Reserve. Beleggers en handelaren nemen een voorzichtige houding aan, wat resulteert in winstnemingen op korte termijn en een verhoogde volatiliteit in de cryptomarkt.

Belangrijkste punten

  • Bitcoin daalde met 3,7% tot $66.870.
  • Beleggers wachten op Amerikaanse inflatiegegevens en Fed-beslissing.
  • Verhoogde volatiliteit en winstnemingen op korte termijn.

Marktangst en Voorzichtigheid

Volgens Minal Thukral, hoofd van groei en strategie bij CoinDCX, volgen handelaren en beleggers momenteel een conservatievere aanpak en nemen ze mogelijk winst op korte termijn. De grootste cryptocurrency ter wereld, Bitcoin, daalde met 3,78% tot $66.817 op dinsdag, wat de angst van handelaren weerspiegelt voorafgaand aan de publicatie van de Amerikaanse inflatiegegevens en de monetaire beleidsbeslissing van de Federal Reserve.

Bitcoin bereikte in maart een recordhoogte van $73.798, gestimuleerd door instromen in Amerikaanse exchange-traded funds (ETF’s). Sindsdien heeft het echter moeite gehad om nieuwe hoogten te bereiken. De aankomende inflatiegegevens en de vooruitzichten van de Federal Reserve op woensdag kunnen de zorgen versterken dat de rentetarieven voor een langere periode hoog zullen blijven, wat een uitdagende omgeving creëert voor speculatieve activa zoals cryptocurrency.

Invloed van Arbeidsmarktgegevens

Een recente reeks arbeidsmarktgegevens die de verwachtingen overtroffen, heeft twijfel gezaaid over de waarschijnlijkheid dat de Federal Reserve de rentetarieven binnenkort zal verlagen. Deze verschuiving in sentiment heeft de risicobereidheid verminderd, wat een negatieve invloed heeft gehad op cryptocurrencies. Bitcoin’s poging om boven de $72.000 te klimmen mislukte, en de prijs daalde weer onder de $70.000.

ETF-uitstromen en Regelgevende Onzekerheid

Naast de Amerikaanse inflatie en de vooruitzichten van de Fed, onthulde een sterk Amerikaans werkgelegenheidsrapport dat er in mei 272.000 banen zijn toegevoegd, wat aanzienlijk hoger is dan de voorspelling van 185.000. Dit sterke banenrapport, samen met hoger dan verwachte loongroei, leidde tot een verkoopgolf in aandelenmarkt futures en een stijging van de Treasury-rendementen. De vooruitzichten van aanhoudend hogere rentetarieven drukten Bitcoin, waardoor het scherp daalde vanaf een hoogtepunt van twee maanden.

Daarnaast zijn er aanzienlijke uitstroom van in de VS genoteerde spot Bitcoin ETF’s geweest. De ETF’s ervoeren een cumulatieve uitstroom van meer dan $64 miljoen, wat bijdroeg aan de neerwaartse druk op de prijs. De regelgevende onzekerheid na de verkiezingen voor het Europees Parlement heeft ook druk uitgeoefend op de prijs van Bitcoin.

Toekomstige Vooruitzichten

Experts geloven dat het bearish sentiment en de vraag naar crypto op korte termijn robuust zullen blijven. Ondanks de neergang blijft de institutionele interesse in cryptocurrencies sterk, zoals blijkt uit consistente instromen in Bitcoin spot ETF’s. Volgens Minal Thukral volgen handelaren en beleggers momenteel een conservatievere aanpak en nemen ze mogelijk winst op korte termijn. Aan de andere kant verwacht Balaji Srihari van CoinSwitch aanhoudende volatiliteit in de cryptomarkt in de komende weken, gezien de significante ontwikkelingen in de wereldmarkt.

Conclusie

De recente prijsdaling van Bitcoin en de daaropvolgende marktreacties benadrukken de aanhoudende onzekerheid en volatiliteit in de cryptomarkt. Met belangrijke economische gegevens en beleidsbeslissingen in het verschiet, blijven beleggers voorzichtig en anticiperen ze op verdere schommelingen in de prijzen van cryptocurrencies.

Sources

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.

Geef een reactie