Bitcoin Zakt Fors: Wat Zit Achter de Dalingen?

Bitcoin heeft maandag een aanzienlijke daling doorgemaakt, waarbij de prijs voor het eerst sinds begin mei onder de $60.000 zakte. Deze daling markeert een van de grootste wekelijkse verliezen van 2024 en heeft geleid tot bezorgdheid onder investeerders en analisten over de toekomst van de cryptocurrency-markt.

Belangrijkste punten

  • Bitcoin daalde maandag tot onder de $60.000, het laagste niveau sinds 3 mei.
  • De prijsdaling werd veroorzaakt door verwachte verkopen van de Japanse beurs Mt. Gox en de Duitse overheid.
  • Andere cryptocurrencies zoals Ether, Binance Coin en Solana zagen ook dalingen van meer dan 2,8%.
  • Bitcoin is in juni met 11% gedaald, maar blijft 42% hoger dan het begin van het jaar.
  • Uitstroom van Bitcoin-ETF’s en onzekerheid over het monetaire beleid van de Federal Reserve dragen bij aan de daling.

Achtergrond van de Daling

Bitcoin begon de week met een scherpe daling, waarbij de prijs op een gegeven moment onder de $60.000 zakte. Dit markeert een daling van bijna 7% op één dag. De daling werd voornamelijk veroorzaakt door verwachte verkopen van bijna $9 miljard aan Bitcoin door de Japanse beurs Mt. Gox en de verkoop van honderden miljoenen dollars aan Bitcoin door de Duitse overheid.

Invloed op de Markt

De daling van Bitcoin had ook invloed op andere cryptocurrencies. Ether, Binance Coin en Solana zagen allemaal dalingen van meer dan 2,8%. De totale marktkapitalisatie van de cryptomarkt daalde met 3,7% in de afgelopen 24 uur, wat wijst op een bredere correctie in de markt.

Reacties van Analisten

Analisten wijzen op verschillende factoren die bijdragen aan de huidige daling van Bitcoin. De uitstroom van Bitcoin-ETF’s, onzekerheid over het monetaire beleid van de Federal Reserve en de verkoop van Bitcoin door grote entiteiten zoals de Duitse overheid en Mt. Gox zijn enkele van de belangrijkste redenen. Daarnaast speelt de stijging van de dollarindex een rol, waardoor investeerders de voorkeur geven aan minder risicovolle activa.

Toekomstperspectieven

Ondanks de recente dalingen blijven sommige analisten optimistisch over de lange termijn vooruitzichten van Bitcoin. Ze wijzen op de goedkeuring van spot Bitcoin-ETF’s en de toenemende mainstream acceptatie van cryptocurrencies als positieve ontwikkelingen. Echter, de markt blijft volatiel en investeerders zullen de komende weken nauwlettend de ontwikkelingen volgen.

Conclusie

De recente daling van Bitcoin onder de $60.000 heeft geleid tot bezorgdheid onder investeerders en analisten. Hoewel er verschillende factoren zijn die bijdragen aan de daling, blijft de lange termijn vooruitzichten voor Bitcoin positief volgens sommige analisten. De komende weken zullen cruciaal zijn voor de verdere ontwikkeling van de cryptomarkt.

Sources

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.

Geef een reactie