Craig Wright Is niet de Bitcoin Creator Satoshi Nakamoto

Waarover gaat het?

Een Britse rechter heeft geoordeeld dat Craig Wright, een Australische computerwetenschapper, niet de mysterieuze bedenker van Bitcoin, Satoshi Nakamoto, is. Deze uitspraak markeert het einde van een jarenlange juridische strijd waarin Wright beweerde de oprichter van de cryptocurrency te zijn.

Achtergrond

Craig Wright, de Chief Science Officer van het cryptocurrencybedrijf nChain, heeft jarenlang beweerd dat hij de persoon achter het pseudoniem Satoshi Nakamoto is. Nakamoto publiceerde in 2008 een whitepaper waarin de basisprincipes van Bitcoin werden uitgelegd. Deze whitepaper legde de basis voor een industrie die nu biljoenen dollars waard is. Wright’s claim werd echter door velen in twijfel getrokken.

De Rechtszaak

De uitspraak kwam na een zes weken durend proces dat werd aangespannen door de Crypto Open Patent Alliance (COPA), een non-profit consortium van cryptobedrijven. COPA vroeg de rechtbank om te verklaren dat Wright niet de bedenker van Bitcoin is, om te voorkomen dat hij meerdere rechtszaken tegen Bitcoin-ontwikkelaars en andere partijen zou voortzetten op basis van zijn claim.

Bewijs van Vervalsing

Rechter James Mellor van het Britse Hooggerechtshof oordeelde dat Wright

Bron

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.