Over 0x

0x is een open protocol dat is ontworpen om een gedecentraliseerde beurs aan te bieden als onderdeel van de Ethereum-blockchain. 0x is gemaakt met behulp van een protocol dat betrekking heeft op Ethereum smart contracts waarmee wereldwijd een gedecentraliseerde exchange kan worden uitgevoerd. Het team achter 0x gelooft sterk dat je in de toekomst duizenden tokens van Ethereum zult vinden en dat 0x een efficiënte en betrouwbare manier kan bieden om ze uit te wisselen. 0x is ontworpen om te verschillen van zowel gecentraliseerde als gedecentraliseerde beurzen.

0x kopen

Direct 0x kopen? Ga dan naar Bitvavo.com/nl/0x. 0x is een open protocol dat is ontworpen om een gedecentraliseerde beurs aan te bieden als onderdeel van de Ethereum-blockchain. 0x is gemaakt met behulp van een protocol dat betrekking heeft op Ethereum smart contracts waarmee wereldwijd een gedecentraliseerde uitwisseling kan worden uitgevoerd. Het team achter 0x gelooft sterk dat je in de toekomst duizenden tokens van Ethereum zult vinden en dat 0x een efficiënte en betrouwbare manier kan bieden om ze uit te wisselen. 0x is ontworpen om te verschillen van zowel gecentraliseerde als gedecentraliseerde centrales, en biedt de best mogelijke combinatie van functies.

Wie zijn de bedenkers van 0x?

De medeoprichters van 0x zijn Will Warren en Amir Bandeali, waarvan de eerste de CEO is en de tweede de CTO. Beide zijn bezig met smart contract onderzoek en ontwikkeling. Warren deed onderzoek naar toegepaste fysica in het Los Alamos National Laboratory na het bestuderen van werktuigbouwkunde aan UC San Diego. Bandeali was een fixed income trader met DRW nadat hij financiën studeerde aan de Universiteit van Illinois, Urbana-Champaign. Onder de andere teamleden vindt je blockchain-engineers, software-engineers, grafische en productontwerpers, end-to-end bedrijfsstrategen en mensen met andere vaardigheden. De adviseurs voor het project zijn opgericht of werken bij bedrijven zoals Polychain Capital, Coinbase en Pantera Capital.

Het 0x-project wordt gefinancierd door Fintech Blockchain Group, Pantera, Polychain Capital, Jen Advisors en Blockchain Capital en toont een breed scala aan interesses.

Wat is het doel van 0x?

Toen Warren en Bandeali samen het 0x-project oprichtten in oktober 2016, deden ze dat in de hoop op een wereld die toestaat dat elke asset wordt weergegeven als onderdeel van de blockchain van Ethereum. Idealiter zou de inbegrepen activa alles hebben, van digitale spelitems tot aandelen tot goud en fiat valuta. Met zo veel tokenization zullen er duizenden verschillende soorten tokens zijn, die een vertrouwde beurs voor gebruikers vereisen. Terwijl de mede-oprichters de ontwikkelingen van gedecentraliseerde beurzen waarderen, zagen ze een mogelijkheid tot verbetering. Met 0x hopen ze de inefficiënties van gedecentraliseerde cryptocurrency beurs en het onvermogen van verschillende beurzen om samen te werken aan te pakken.

Wat scheidt gecentraliseerde en gedecentraliseerde beurzen?

Gecentraliseerde cryptocurrency beurzen zijn de meest voorkomende en worden gerund door een enkele entiteit, die op zijn beurt een punt van mislukking biedt. Gebruikers van gecentraliseerde beurzen storten rechtstreeks geld bij de beurs en de exchange wordt vervolgens verantwoordelijk voor het in realtime verbinden van de koop- en verkooporders. Coinbase is een voorbeeld van een gecentraliseerde beurs. Het grote risico met gecentraliseerde beurzen is hun kwetsbaarheid voor hacken of front-running uitgevoerd door de beheerder.

Gedecentraliseerde uitwisselingen werden ontwikkeld om het probleem van de kwetsbaarheid voor diefstal op te lossen. Met dit type cryptocurrency-uitwisseling behouden gebruikers enige controle over hun geld. In plaats van geld rechtstreeks naar een portemonnee gestuurd door één entiteit te sturen, vertrouwen gebruikers op digitale handtekeningen om handelsorders direct goed te keuren. Zoals te verwachten, betekent dit dat gecentraliseerde centrales erg snel zijn, maar dat gedecentraliseerde uitwisselingen langzamer zijn. Gecentraliseerde beurzen hebben doorgaans ook krachtige handels- en geavanceerde tools en zijn eenvoudig te gebruiken.