Over Gulden

Gulden (NLG) is een digitale valuta die dezelfde naam draagt als de oude Nederlandse valuta. Net als bitcoin, maakt Gulden gebruik van de blockchaintechnologie. Voor de cryptomunt zijn al aparte wallets beschikbaar voor zowel desktop als mobiel. Deze wallets zijn uniek omdat ze de mogelijkheid bieden om IBAN betalingen te verrichten.

In deze uiteenzetting zullen we bekijken wat Gulden precies is en hoe het werkt. Rechts in de zijbalk van deze pagina kun je de actuele Gulden koers vinden en de prijsontwikkeling van de afgelopen 24 uur.

Alles over Gulden

Wat is Gulden?

In eerste instantie is Gulden een cryptocurrency die te vergelijken valt met bitcoin of litecoin. Net als bitcoin is er een maximum aantal munten dat in omloop wordt gebracht, in totaal zullen er 1680 miljoen Guldens zijn. De blockchain van NLG maakt gebruik van PoW² en wordt daarom ook wel de veiligste blockchain ter wereld genoemd.

Gulden is meer dan een ‘kopie’ van andere cryptovaluta, het heeft een actief ontwikkelteam en richt zich vooral op de Nederlandse burger. Dit is te zien aan de apps van het project die simpel te gebruiken zijn en op meerdere apparaten beschikbaar zijn.

Gulden haalt regelmatig de Nederlandse media:

Wat maakt Gulden uniek?

Op dit moment is Gulden zowel de naam van de cryptomunt als het achterliggende betaalsysteem. Het ontwikkelteam van het project heeft aangegeven dat het de mogelijkheden van de Gulden blockchain flink wilt uitbreiden met technologieën als Witness en Unity.

Met de implementatie van deze nieuwe technieken blijft de blokbeloning (block reward) overigens hetzelfde (100 NLG per blok). De verdeling wordt wel iets anders, 80 NLG gaan naar de miner en 20 NLG naar de Witness.

Waar kun je Gulden kopen?

Bij de partijen hieronder kun je Gulden direct aanschaffen met de populaire betaalmethode iDEAL.