Over Ravencoin

In de fictieve wereld van Westeros worden raven gebruikt als boodschappers die verklaringen van waarheid dragen. Ravencoin is een use case-specifieke blockchain die is ontworpen om ‘uitspraken’ te doen over de waarheid over wie de eigenaar is van welk goed.

In dit artikel zullen de volgende onderwerpen aanbod komen:

  • Wat is Ravencoin?
  • Hoe werkt Ravencoin?
  • Waar kun je Ravencoin kopen?

Wat is Ravencoin?

Ravencoin (RVN) is een digitaal peer-to-peernetwerk dat tot doel heeft een use case-specifieke blockchain te implementeren, ontworpen om efficiënt om te gaan met één specifieke functie: de overdracht van activa van de ene partij naar de andere. Gebouwd op een fork met de Bitcoin-code, werd Ravencoin op 3 januari 2018 gelanceerd en is een echt open source project (geen ICO of masternodes). Het richt zich op het bouwen van een nuttige technologie, met een sterke en groeiende gemeenschap.

Hoe werkt Ravencoin?

Een bericht op Medium van november 2017 verwijst naar Game of Thrones bij de introductie van RVN. Gelanceerd op de negende verjaardag van de lancering van bitcoin, is Ravencoin een open-sourceproject dat is ontworpen om directe betalingen aan iedereen over de hele wereld mogelijk te maken. Het doel van het project is om een blockchain te creëren die speciaal is geoptimaliseerd voor de overdracht van activa zoals tokens van de ene houder naar de andere.

Ravencoin heeft vier belangrijke veranderingen ten opzichte van bitcoin:

  • Blokbeloning (miners reward) van 5.000 RVN
  • Blokinterval van één minuut
  • 21 miljard munten worden in omloop gebracht
  • Mining algoritme (X16R)

Dit algoritme is bedoeld om de centralisatie van mining door ASIC-hardware aan te pakken. In het X16R-algoritme document legt het team achter de valuta uit dat de vaste volgorde van gewone hash-algoritmen zich leent voor de bouw van ASIC-miners.

Het X16R-algoritme probeert dit probleem te ondervangen door de volgorde van de hash-algoritmen voortdurend te verstoren – het gebruikt dezelfde algoritmen die worden gebruikt in X15 en SHA512, maar de volgorde van die algoritmen wordt gewijzigd op basis van de hash van het vorige blok.

Waar kun je Ravencoin kopen?

Op dit moment is Ravencoin nog niet te koop met iDEAL. Je kunt wel andere cryptocurrencies zoals bitcoin of bitcoin cash omruilen voor RVN op een exchange als Binance.