Over Verge

Verge is een cryptocurrency gericht op privacy. Transacties op de blockchain van Verge kunnen niet worden gevolgd of getraceerd. In deze uiteenzetting zullen we dieper ingaan op wat Verge precies is en van welke technologie het gebruik maakt.

Je kunt Verge kopen via deze link: ga naar bitvavo

Wat is Verge en hoe werkt het?

Wat is Verge?

Verge (XVG) is een cryptocurrency die zich richt op totale anonimiteit en privacy voor zijn gebruikers. Waar Bitcoin erin slaagde om een gedecentraliseerde cryptocurrency te creëren, brengt Verge het verder door transacties volledig anoniem te maken. De valuta is vrijwel onvindbaar en de gebruikers van Verge kunnen direct anonieme transacties uitvoeren met elkaar.

Hoe dit mogelijk is? Verge implementeert zeer geavanceerde blockchaintechnologie die is gebouwd bovenop services zoals Tor en I2P die je persoonlijke gegevens verbergen, zoals IP-adressen en geolocatie. Met de toekomstige implementatie van RSK-technologie zal Verge smart contract functionaliteit bieden, terwijl de totale vertrouwelijkheid van de gebruikers behouden blijft, en daarmee de enige cryptocurrency op de markt die dergelijke functies combineert.

Waarom niet gewoon een VPN gebruiken?

Tijdens het communiceren via Virtueel Particulier Netwerk (VPN) is het enige gecodeerde gedeelte van de verbinding van jou naar de VPN-provider. Vanaf dat moment blijft de communicatie onbeschermd. De VPN-service vereist dus vertrouwen dat je provider geen informatie, logboeken en records over jouw activiteiten vrijgeeft. Met Verge hoeft de gebruiker niet te vertrouwen op een derde partij.

De Verge Currency is een honderd procent open source project en The Verge Community heeft volledige input en opname in alle beslissingen die worden genomen met betrekking tot nieuwe feature-implementaties. Verge is een ‘grassroots style’ project met een ontwikkelteam dat voortdurend werkt aan het verbeteren van de bestaande basis van XVG. Er is geen ICO gehouden bij de lancering en er vond geen pre-mining plaats.

Wat maakt Verge uniek?

Er zijn veel cryptocurrencies die er zijn en ze lijken vaak erg op elkaar. Dit is wat Verge zo speciaal maakt:

  • Verge heeft een openbare blockchain, waarmee de munten verdeling, het aantal gebruikers en andere statistieken kunnen worden bekeken, terwijl de metadata anoniem blijven.
  • Met de toekomstige implementatie van RSK-technologie zal Verge de eerste op privacy gerichte cryptocurrency zijn met geïntegreerde functionaliteit voor smart contracts.
  • Verge transacties zijn snel dankzij een blokinterval van gemiddeld 30 seconden.
  • Verge is klaar voor massale adoptie en heeft voor elk besturingssysteem meerdere wallet-applicaties ontwikkeld, zowel desktop als mobiel.
  • Verge is een open source project, aangestuurd door een toegewijd ontwikkelteam en een sterke getalenteerde community.
  • Verge maximumtoevoer is vast en bedraagt ​​16,5 miljard munten. Een dergelijke levering zorgt voor eerlijkere distributie, voorkomt marktmanipulatie in grote mate en maakt Verge geschikt voor regelmatige betalingen.
  • Verge maakt gebruik van meerdere algoritmen op de blockchain, waardoor het mogelijk is om Verge te minen met verschillende soorten mining apparatuur.Verge is niet gepremined, en er was ook geen ICO.
  • Wraith Protocol maakt het mogelijk om transacties in het privéboek eenvoudig te verbergen, indien nodig, terwijl er een mogelijkheid overblijft om transacties uit te voeren in een publiek toegankelijk grootboek voor diegenen die belang hechten aan transparantie en archivering.

Wat is het Wraith Protocol?

In dit artikel is de term al een paar keer gebruikt, maar wat is het Wraith Protocol eigenlijk? Voordat we deze vraag kunnen beantwoorden is het belangrijk om te begrijpen wat het basisconcept is van een ‘ledger’ ofwel grootboek.

Basisconcept van een grootboek

Eenvoudig gezegd is een blockchain grootboek vergelijkbaar met een database waarin alle transacties worden geregistreerd. In het geval van Bitcoin is het grootboek openbaar, wat betekent dat alle transacties openlijk kunnen worden bekeken en aan je openbare adres kunnen worden gekoppeld via de blockchain explorer. Als alternatief kunnen grootboeken ook privé zijn, waarbij transactiegegevens verborgen zijn en niet kunnen worden bekeken.

Tot nu toe waren beide typen grootboeken wederzijds exclusief, bijvoorbeeld ze konden niet naast elkaar bestaan ​​op dezelfde blockchain. Wat betekent dit voor de gebruiker? In de praktijk moet men een specifieke cryptocurrency kiezen, afhankelijk van de toepassing en de taak die voorhanden is. Met andere woorden, de gebruiker wordt geconfronteerd met een wisselwerking tussen transparantie die een grootboek biedt en anonimiteit met een particulier grootboek.

Men zou zich terecht kunnen afvragen: waarom compromis tussen privacy en transparantie? Zou het niet eenvoudiger zijn om beide grootboeken op dezelfde blockchain te laten draaien, zodat de gebruiker niet heen en weer hoeft te schakelen tussen de bestaande oplossingen?

Wraith Protocol lost dit probleem op door je de keuzevrijheid te bieden.

Het Wraith Protocol

Wraith Protocol is een technologie waarmee de gebruiker naadloos kan schakelen tussen openbare en particuliere grootboeken op de Verge blockchain. Voor het eerst kunnen gebruikers nu kiezen welk grootboek ze willen gebruiken.

Om het op te splitsen, wanneer Wraith Protocol is ingeschakeld – de transactiegegevens zijn verborgen en niet zichtbaar via de blockchain explorer. In een omstandigheid waarin transparantie vereist is, wordt het Wraith-protocol uitgeschakeld, zodat de transactiegegevens zichtbaar zijn in het grootboek.

Bovendien biedt Verge in beide gevallen totale versluiering van IP-adressen, dankzij de meest geavanceerde versie van TOR die is geïntegreerd in de core wallet. In combinatie met Wraith Protocol maakt het Verge de enige echt onvindbare cryptocurrency.

Hoe werkt Wraith Protocol in de praktijk? Wanneer de gebruiker een transactie met de core wallet start, wordt de schakelaar op “ON” gezet en wordt het privé grootboek gebruikt. Zet dit op UIT en het grootboek is actief. Het proces is hieronder geïllustreerd:

Visualisatie van het Wraith Protocol

Wat betekent het voor de toekomst van Verge?

Wanneer transparantie essentieel is, biedt een grootboek de oplossing. Deze gevallen omvatten verkopers, klanten factureren voor dagelijkse aankopen, die de voorkeur geven aan een waarneembaar grootboek voor boekhoudkundige doeleinden, enz.

Aan de andere kant heeft ook een particulier grootboek zijn doel. Allereerst is privacy een fundamenteel mensenrecht en heeft het intrinsieke waarde op zich. Ten tweede kan een particulier grootboek worden gebruikt voor commerciële doeleinden, zoals het uitvoeren van zakelijke transacties en het omgaan met gevoelige informatie. Denk aan een ondernemer die een deel van zijn activiteit ongezien door concurrenten wil behouden om voorop te blijven lopen. Een ander voorbeeld is een NGO die in een vijandige politieke omgeving opereert en vertrouwelijke financiële steun ontvangt.

Uiteindelijk biedt Wraith Protocol de eindgebruiker keuze, flexibiliteit en ongeëvenaarde beveiliging. Verge’s hoge volume, lage tarieven, supersnelle transactiesnelheden en smart contract functionaliteit hebben het perfecte recept gecreëerd voor reguliere adoptie, terwijl privacy voorop staat. Zoals Edward Snowden ooit zei:

‘Bitcoin is great, but if ‘it’s not private, it’s not safe’

De implementatie van BIP65 op de Verge blockchain maakt het mogelijk om Verge Currency uit te wisselen via Atomic Swaps, waardoor vertrouwde derde partijen worden geëlimineerd. Ten slotte biedt deze update, om een extra beveiligingsniveau te bieden, ook een tweewegs gecodeerde p2p-chatfunctie in de hoofdportemonnee, die de eindgebruiker beschermt tegen surveymethoden zoals stylometrie. We noemen het Visp.