eToro Review en Ervaringen voor 2023!

De handel in Bitcoin en cryptovaluta in het algemeen is op dit moment nog altijd erg populair. Dit is dan ook de reden dat er ontzettend veel mensen van plan zijn om te investeren in deze verschillende munten van de markt.groen logo etoro

Om te beginnen met het handelen in Bitcoin en andere munten is het echt niet altijd veel moet weten over beleggen om aan de slag te gaan. Je kunt namelijk ook aan de slag met het handelen als je niet zoveel ervaring hebt. Hoe moet je dit dan doen vraag je je af?

Door gebruik te maken van een site als eToro zal je in staat zijn om toegankelijk te gaan beleggen. Dit platform maakt het super makkelijk om zelf ook te beginnen met beleggen in alle soorten activa, waaronder natuurlijk Bitcoin. 

In dit artikel zullen wij je alles laten zien wat je moet weten rondom Etoro, zo weet je wat je te wachten staat.

CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen, vanwege het gebruik van hefbomen, een hoog risico met zich mee geld te verliezen. 78% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider. Ga na of je begrijpt hoe CFD’s werken en overweeg of je jezelf het hoge risico op verlies van je geld kunt veroorloven.

Wat is eToro?

eToro is een bekende Israëlische fintech startup die in 2007 is opgericht. eToro bedient alle mogelijke klanten die graag willen investeren in alle mogelijke soorten activa. Deze site staat onder het toezicht van de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC).

eToro is niet beursgenoteerd, maakt zijn jaarverslag niet bekend op zijn site en heeft geen bankmoedermaatschappij.

kleurrijk spandoek eToro

eToro wordt als veilig beschouwd omdat ze door Britse en Australische entiteiten worden gereguleerd. Je kunt bij deze site terecht voor de handel in zogeheten CFD’s.

CFD’s zijn complexe instrumenten en hebben een hoog risico om snel geld te verliezen als gevolg van de hefboomwerking. 78% van de rekeningen van beleggers  verliest geld bij het verhandelen van CFD’s bij deze aanbieder.

Dit betekent natuurlijk niet dat iedereen geld verliest, er zijn namelijk ook genoeg mensen die wel winst boeken met dit platform. Je moet echt weten hoe CFD’s werken en je moet het je veroorloven om je geld mogelijk te verliezen. Zolang je weet wat de risico’s zijn die verbonden zitten aan de hefboomwerking ben je in staat om zelf aan de slag te gaan met de site.

Voordelen van het gebruik van Etoro

Er zitten veel voordelen verbonden aan het gebruik van het platform van eToro. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet die je zelf zult ondervinden bij het gebruik van Etoro.

Is eToro een scam? Nee!

Aan de hand van onze bronnen kunnen wij je bevestigen dat het platform van eotor niet is aan te merken als een neppe site. Hoe komen bij precies tot deze conclusie. De volgende redenen spelen een belangrijke rol bij onze evaluatie van het platform:

  • Deze site staat onder het toezicht van de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC)
  • eToro wordt als veilig beschouwd omdat ze door Britse en Australische entiteiten worden gereguleerd
  • De klantenservice staat altijd klaar om je te helpen met eventuele vragen die je hebt op de site

Inloggen bij Etoro: Hoe maak je een account aan?

Wil je zelf gaan beleggen met eToro dan is het van belang dat je een account aanmaakt op de site. Er zijn een paar stappen die men moet nemen om over een account te beschikken.

Om het weer wat makkelijker voor je te maken vind je hieronder deze stappen even terug. Dit zorgt ervoor dat je precies weet wat je moet doen als je zelf wilt beleggen in CFD’s.

Stap 1: Registratie

Laten we maar beginnen met de eerste stap. Ga naar de homepage van eToro en registreer een gratis account door op de knop bovenaan het scherm te klikken.

Je moet de juiste gegevens verstrekken om te voorkomen dat je later nog iets aan moet passen voordat je kunt beginnen met het verhandelen van alle soorten activa.

Het is verstandig om altijd ene sterk wachtwoord voor je account aan te maken. Je wilt natuurlijk niet hebben dat andere mensen toegang krijgen tot jouw geld op de site. De site voldoet aan de maatregelen voor gegevensbescherming, waaronder de algemene verordening inzake gegevensbescherming van de EU.

eToro registration form

Stap 2: Storten

eToro staat alleen USD-rekeningen toe, wat betekent dat jouw financiering door eToro wordt omgezet in USD. Als je EUR stort, zal een 0.025% vergoeding worden toegepast op de financiering en dezelfde vergoeding zal ook in rekening worden gebracht wanneer je EUR opneemt.

Je kunt ook in USD storten, bijvoorbeeld met je creditcard. In dat geval zal jouw bank de omrekening tegen haar eigen koers uitvoeren. Waarom is dit van belang? Om twee redenen.

Als je jouw rekening financiert in dezelfde valuta als je bankrekening of je verhandelt activa in dezelfde valuta als de valuta van je rekeningbasis, dan hoef je geen omzettingskosten te betalen.

Stap 3: Handelen van CFD’s

Het handelen is echt super eenvoudig om te doen, dit komt met name door de prettige interface van het platform. Lees je wel echt in voordat je begint met het handelen.

Het is namelijk zo dat er meer risico’s verbonden zitten aan de handel in CFD’s dan in normale aandelen en activa.

Hier moet je van bewust zijn voordat je besluit om jouw geld te investeren. Belangrijk is ook dat je nooit meer geld moet inzetten dan je bereid bent om mogelijk te verliezen.

Maak kennis met CopyTrading

Een andere spannende optie op eToro die je kunt gebruiken voor crypto- en fiatbeleggingen is CopyTrading. CopyTrading is een innovatie die gebruikers in staat stelt om door de track record van andere handelaren te kijken en deze te kopiëren, wat betekent dat ze hun transacties zullen spiegelen.

Traders hebben de mogelijkheid om “Populaire Beleggers” te worden als ze een lage risicoscore hebben en een consistent rendement leveren. Ze ontvangen dan beloningen voor het delen van wijsheid.

Door gebruik te maken van CopyTrading en het kopiëren van een belegger volgt jouw portfollio automatisch de posities van deze belegger.

eToro trading charts

Is het de moeite waard om een account te openen bij Etoro

Mocht je nog niet overtuigd zijn van Etoro Pro dan is het handig om dit overzicht hieronder door te nemen.

Hieronder zijn enkele belangrijke onderdelen van het platform terug te vinden. Door dit overzicht zal je een beter beeld kunnen vormen over de kwaliteit die Etoro je te bieden heeft.

Meer informatie over eToro vindt u in de volgende artikelen: Beste Brokers & Beste Trading Apps.

1. Klantenservice

Je kunt altijd je vragen stellen aan de klantenservice als je tegen bepaalde problemen aanloopt bij het handelen op de site. Door deze ondersteuning zal je niet meer met vragen rondlopen als het aankomt op het beleggen via de site, wij vinden dit een aanzienlijk groot voordeel.

Door deze klantenservice weet je zeker dat je bij eToro te maken hebt met een betrouwbaar en professioneel bedrijf wat het beste voor je voor ogen heeft.

2. Prettige interface

Het platform van eToro is echt ontzettend makkelijk om te gebruiken. Door deze eenvoudige interface zal het ook voor jou mogelijk zijn om zo snel mogelijk aan de slag te gaan met het verhandelen van alle soorten activa.

Als je niet weet hoe je iets moet doen dan staan er vaak handige linkjes op de site die je helpen om er uit te komen. Mocht dit geen zin hebben dan is het natuurlijk altijd nog mogelijk om even een vraag te stellen aan de klantenservice.

eToro Stock Trading

3. Verificatie

Het verificatie proces kan even duren, al is het vaak snel achter de rug. Het is super eenvoudig om je account op te zetten, je hebt alleen maar de gegevens die nodig zijn voor het KYC beleid.

Dit wordt gedaan om alle handelaren op eigenlijk iedere website. Het is nu eenmaal een eis waar je als broker aan moet doen. Zie het als een soort extra beveiliging, het beschermt je namelijk tegen mogelijke witwaspraktijken op de site.

4. Deposito’s / opnames

Een bankoverschrijving duurt 4-7 werkdagen en er is geen maximale storting. eToro heeft een $5 opnamekosten, wat hoog is in vergelijking met andere CFD-brokers. Daarnaast heeft eToro een $50 minimumbedrag limiet op opnames. 

Opname-opties zijn hetzelfde als de financieringsopties: je kunt geld opnemen met behulp van een bankoverschrijving, creditcard of elektronische portemonnee, vergelijkbaar met andere CFD-brokers.

Onze conclusie over het platform

eToro’s handelsplatform is een lust voor het oog. Met zijn strakke vormgeving en geweldige functies heeft eToro goed werk verricht door een goed ontwerp te combineren met functionaliteit. De menu’s en knoppen zijn waar je ze verwacht, alles is correct gelabeld en het kleurenschema is aangenaam.

eToro heeft een optioneel, veiliger, twee-staps login systeem. Dit kan het inloggen ingewikkelder maken, maar het biedt u op zijn beurt extra veiligheid.

Je zult zeker willen weten hoe je portfolio presteert. Je kunt zelf bepalen hoe je jouw portefeuille-rapporten wilt zien: een lijst van je activa of een taartdiagram met je huidige portefeuille.

Belangrijk is dat je moet weten dat er altijd risico’s verbonden zitten aan investeren. Het is verstandig om niet meer te investeren dan dat je bereid bent om te verliezen.

Lees je eerst goed in voordat je besluit om te beginnen met de handel in CFD’s. Hier zitten namelijk veel risico’s aan en als het verkeerd uitpakt kun je een hoop geld verliezen. Daar staat wel tegenover dat de rendementen wel gelijk een stuk hoger liggen dan bij de andere soorten investeringen.

FAQ

Veelgestelde vragen

eToro begon eigenlijk al in 2007 met drie ondernemers die de handel toegankelijker wilden maken voor de dagelijkse gebruikers. Tegelijkertijd wilden zij de afhankelijkheid van banken en andere traditionele financiële instellingen verminderen. eToro begon als een online handelsplatform met grafieken die financiële instrumenten weergeven en een intuïtieve interface.

In 2009 lanceerde eToro het handelsplatform, WebTrader, met een reeks professionele tools voor handelaren van alle vaardigheidsniveaus. 78% van de retail-beleggersrekeningen verliezen geld bij het verhandelen van CFD’s met deze aanbieder. Je moet overwegen of je het je kunt veroorloven om het hoge risico te nemen om je geld te verliezen.

Vergeleken met andere platforms zijn de opties voor ondersteunde cryptocurrencies op eToro relatief beperkt. Dit is een gevolg van de aard ervan als een algemeen handelsplatform in tegenstelling tot een platform dat alleen gericht is op cryptocurrency.

Desondanks kun je de meest populaire cryptocurrency’s korten of bezitten. Ondersteunde opties zijn onder andere Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Ethereum Classic, Litecoin en Ripple. Cryptoassets zijn zeer volatiele, ongereguleerde beleggingsproducten.

Echter kan je hier ook wel weer gelijk het meeste geld mee verdienen als je de goede transacties maakt.

Een CFD, of contract for difference, is een vorm van derivatenhandel. Met een CFD kunnen beleggers speculeren over de vraag of de snel veranderende wereldwijde financiële markten zullen stijgen of dalen.

Dit kan worden gedaan met zowel cryptocurrencies als indices, aandelen, fiat valuta’s, schatkisten en grondstoffen. Het belangrijkste om op te merken over CFD’s is dat je de onderliggende waarde, in dit geval cryptocurrency, niet zult kopen of verkopen. In plaats daarvan verkoop of koop je een bepaald aantal eenheden voor dat instrument op basis van je voorspelling of de prijs zal stijgen of dalen.

Wanneer het instrument in je voordeel beweegt, krijg je een veelvoud van de bestaande CFD’s die je al verkocht of gekocht hebt. Je maakt een verlies voor elk punt dat het tegen je beweegt. CFD’s vereisen voorzichtigheid aangezien het mogelijk is dat het verlies groter is dan de deposito’s.

CopyPortfolios zijn vorig jaar aan het eToro-platform toegevoegd. Deze functie is beschikbaar voor zowel cryptocurrency trading als traditionele fiattransacties. Dit creëert een enkele verhandelbare asset die bestaat uit zorgvuldig geselecteerde activa of handelaren van een vooraf bepaalde strategie.

Het eToro Beleggingscomité stelt de CopyPortfolio’s samen en herbalanceert deze periodiek. Er zijn verschillende cryptocurrency CopyPortfolios beschikbaar waar beleggers uit kunnen kiezen.

Eén daarvan heet eenvoudigweg “Cryptocurrency” en levert blootstelling aan Ethereum en Bitcoin. Het is een handige toevoeging voor alle mensen die graag willen beginnen met de handel in crypto.

eToro is een multi-assetplatform dat zowel beleggen in aandelen en cryptoassets als het handelen in CFD’s biedt.

Houd er rekening mee dat CFD’s complexe instrumenten zijn en een hoog risico met zich meebrengen om snel geld te verliezen als gevolg van hefboomwerking. 78% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder. U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD’s werken en of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te lopen om uw geld te verliezen.

In het verleden behaalde resultaten zijn geen indicatie voor toekomstige resultaten. De gepresenteerde handelsgeschiedenis is minder dan 5 volledige jaren en is mogelijk niet voldoende als basis voor investeringsbeslissingen.

Copy trading is een dienst voor portefeuillebeheer, aangeboden door eToro (Europe) Ltd., geautoriseerd en gereguleerd door de Cyprus Securities and Exchange Commission.

Beleggen in cryptoassets is in sommige EU-landen zeer volatiel en niet gereguleerd. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

eToro USA LLC biedt geen CFD’s aan en geeft geen verklaring en aanvaardt geen aansprakelijkheid met betrekking tot de nauwkeurigheid of volledigheid van de inhoud van deze publicatie, die is opgesteld door onze partner met gebruikmaking van openbaar beschikbare, niet-entiteit specifieke informatie over eToro.