Het schijnt dat Tokyo Electric Power Company (TEPCO), het grootste elektriciteitsbedrijf in Japan, heeft besloten om zijn overtollige elektriciteit te benutten. Dit plan omvat het delven van Bitcoin (BTC).
Ongeluk in 2011
Om dit te realiseren, heeft het energiebedrijf een samenwerking opgezet met ‘TRIPLE-1’, een lokaal halfgeleiderbedrijf.
Het energiebedrijf is eerder al in het nieuws geweest. In 2011 was er een beruchte aardbeving en tsunami in Japan, wat resulteerde in de sluiting van de koelsystemen van hun kernreactor. Dit leidde tot het smelten van 3 reactoren. Het lijkt erop dat het bedrijf onvoldoende maatregelen heeft genomen om deze ramp te voorkomen.
Tot op heden heeft TEPCO moeite gehad om volledig te herstellen van het ongeluk uit 2011. Ze moesten aanzienlijke compensaties betalen aan slachtoffers, wat tot op de dag van vandaag een grote impact heeft op hun winstgevendheid. Het rapport suggereert dat het gebruik van hun overtollige energie voor Bitcoin-mining via hun dochteronderneming Agile Energy X een manier kan zijn om extra inkomsten te genereren.
Volgens een rapport heeft Agile Energy X op 11 november een overeenkomst getekend met TRIPLE-1. Er wordt gezegd dat er al een pilotproject is gestart.
Hernieuwbare energie
De samenwerking tussen TEPCO en TRIPLE-1 houdt in dat datacenters verspreid over Japan de overtollige elektriciteit uit hernieuwbare bronnen zullen hergebruiken met behulp van TRIPLE-1’s halfgeleiders. De bedrijven hebben het volgende gemeld over het begin van het pilotproject:
We zijn begonnen met experimenten om het gedrag van het systeem en de impact op het elektriciteitsnet te beoordelen wanneer apparatuur met een hoog vermogen, tot 1.500 kW, wordt gebruikt. We hebben bevestigd dat de apparatuur normaal blijft functioneren. De geavanceerde proces technologie van TRIPLE-1 zal worden ingezet voor de computers die in dit project worden gebruikt, en we zullen halfgeleiders gebruiken met zeer hoge vermogensprestaties.
Dat TEPCO dit initiatief neemt, is niet geheel verrassend. Overal ter wereld zien we dat energiebedrijven hun overtollige energie inzetten voor het delven van cryptovaluta, waarbij Bitcoin de meest populaire is. Dit helpt verspilling van energie te verminderen en maakt gebruik van het overtollige aanbod mogelijk.
Deze ontwikkeling zou op haar beurt het vertrouwen in BTC kunnen herstellen. Aan de andere kant zou het ook kunnen zijn dat dit weinig of geen invloed heeft op de prijs van de belangrijkste cryptocurrency, aangezien andere factoren zoals monetair beleid nog steeds de markt domineren. Hoe dan ook, het is een positieve stap.