Kaiko CEO: ‘Regulatoire aanpak dwingt crypto-industrie van Amerika naar Hong Kong’

De recente aanpak van de Amerikaanse autoriteiten ten aanzien van de crypto-industrie kan mogelijk leiden tot een verschuiving van het centrum van de industrie van de Verenigde Staten naar Hong Kong, aldus Ambre Soubiran van Kaiko. Hoewel de Verenigde Staten lange tijd voorop liepen in de ontwikkeling van de industrie, zou dit snel kunnen veranderen vanwege de strenge handhavingsmaatregelen.

Op zoek naar gunstigere omstandigheden

Coinbase heeft ook via Twitter haar standpunt over dit onderwerp kenbaar gemaakt. Het beursgenoteerde handelsplatform geeft aan dat er een kans bestaat dat maar liefst 1 miljoen technologiebanen van de Verenigde Staten naar Europa en Hong Kong verhuizen. Terwijl de VS worstelt met regelgevingsonzekerheid, creëren de EU, het VK, de VAE, Hong Kong, Singapore, Australië en Japan allemaal omgevingen waarin de crypto-industrie kan floreren om te profiteren van de volgende golf van innovatie.

Streven naar crypto-hegemonie

Tijdens een gesprek met The Wall Street Journal op 1 april suggereert Soubiran dat de recente aanvallen van de Verenigde Staten op de crypto-industrie ertoe kunnen leiden dat Hong Kong zijn doel bereikt om de belangrijkste wereldwijde hub voor crypto te worden.

“Op dit moment is Amerika strenger dan ooit wat betreft de industrie, terwijl Hong Kong de zaken veel gunstiger reguleert. Het zwaartepunt van de industrie verschuift duidelijk richting Hong Kong. We willen aanwezig zijn waar onze klanten zijn”, voegt ze eraan toe.

Opbouwen van een ‘anti-crypto leger’

In de Verenigde Staten gaat Senator Elizabeth Warren zelfs zo ver dat ze recentelijk heeft verklaard dat er een ‘anti-crypto leger’ wordt opgebouwd in Amerika. Hong Kong volgt duidelijk een andere koers in deze discussie.

Ryan Selkis maakt de Amerikaanse autoriteiten belachelijk in de bovenstaande tweet. Ze voeren oorlog tegen een industrie die is uitgegroeid tot een biljoen dollar en die met 30% is gestegen, terwijl het bankwezen een steun van 2 biljoen dollar nodig had. Bovendien heeft deze industrie in 10 jaar tijd tienduizenden banen in Amerika gecreëerd, maar wordt deze door het Witte Huis als waardeloos beschouwd.

Ook Arthur Hayes, mede-oprichter en voormalig CEO van BitMEX, ziet de verhuizing naar Hong Kong als positief. Het lijkt erop dat een groot deel van de industrie genoeg heeft van de aanpak van de crypto-industrie in Amerika. Met name de onvoorspelbaarheid van de Amerikaanse autoriteiten maakt het moeilijk om daar zaken te doen.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.