Bitcoin verkopen

Bitcoin verkopen, hoe werkt dat eigenlijk? Als je van plan bent om jouw bitcoins te verkopen heb je verschillende mogelijkheden hiervoor. Cryptomunten zoals de bitcoin zijn eigenlijk een valuta, dus ‘bitcoins omwisselen voor euro’s’ is misschien een betere term om te gebruiken.

In deze uiteenzetting laten we je precies zien hoe je jouw munten kunt verkopen aan verschillende brokers. Dit zijn websites waar je meestal ook je bitcoins hebt gekocht.

Hoe en waar kun je bitcoin verkopen?

Waar kun je bitcoin verkopen?

In Nederland en België zijn er verschillende websites waar je bitcoins verkopen kunt. Per website verschilt het hoeveel je voor de door jou aangeboden coins krijgt. De regel is dus: hoe lager de gevraagde fee, hoe beter voor jou.

Hoe kun je bitcoin verkopen?

Het eerste wat je nodig hebt altijd je BTC verkopen wilt is een account bij een cryptocurrency broker.

Redenen om aan BTC Direct te verkopen zijn:

  • Verkoop al vanaf 0,002 BTC
  • Nederlandstalige klantenservice
  • Van 09:00 tot 22:00 bereikbaar
  • Binnen 24 uur geld op je bankrekening

Verkopen bitcoins


Verkoopproces bitcoin

Zodra je account geactiveerd is (of als je bent ingelogd als je al een account had) kun je naar de homepagina van de website. Eenmaal op de homepagina vind je de calculator waar je kunt invullen hoeveel coins je wilt omwisselen voor geld.

Verkopen van BTC

In de rechterkolom kun je ook invullen hoeveel euro’s je wilt ontvangen, de calculator berekent dan automatisch hoeveel bitcoin je dient te sturen. Vervolgens klik je op de groene knop om het verkoopproces te beginnen. Hierna volgt een overzicht van je verkooporder.

Euro's voor bitcoins

Op het verkooporder formulier krijg je een overzicht. Hierin staat het zogeheten ‘orderbedrag’ met daarbij het aantal euro’s dat je gaat ontvangen en het aantal bitcoins dat je dient te sturen naar het adres van de koper.

Vervolgens dien je jouw IBAN te selecteren waar je jouw geld wilt op ontvangen.

Als laatste dien je akkoord te gaan met de algemene voorwaarden van het bedrijf en klik je op de groene knop.