Bitcoin Cash kopen

Net als andere cryptocurrencies kun je Bitcoin Cash kopen bij meerdere sites in Nederland of België. De meest eenvoudige manier is jezelf aan te melden bij een zogeheten ‘broker’ ofwel wisselkantoor. Hier kun je met directe betaalmethodes afreken (bijvoorbeeld iDeal of Bancontact). Het voordeel hiervan is dat je vrijwel direct beschikt over je cryptomunten.

Hoe en waar Bitcoin Cash kopen?

Waar kun je Bitcoin Cash kopen?

Bitcoin Cash (BCH) is te koop bij verschillende websites. Hieronder hebben wij een overzicht gezet met partijen waarmee onze ervaring positief is. Probeer altijd zelf een platform goed uit en investeer nooit meer geld dat je kunt verliezen.

De bedrijven in de tabel zijn overigens allemaal geregistreerd bij de Nederlandse Kamer van Koophandel (KvK) en staan bekend om hun uitstekende klantenservice.

WebsiteBeschikbare betaalmethodesErvaring
BTC DirectiDeal, creditcard, bankoverschrijving

Hoe werkt het kopen van Bitcoin Cash?

Om Bitcoin Cash te kopen heb je als eerste een eigen wallet nodig. Je kunt kiezen voor een minder veilige software wallet zoals Exodus of juist voor een veilige hardware wallet als de Trezor. Nadat je jouw wallet hebt gekozen en geïnstalleerd dien je jouw Bitcoin Cash adres op te zoeken. Sinds januari 2018 beginnen Bitcoin Cash adressen met een Q of een P, dit komt door de nieuwe CashAddr update.


Aanmelden bij een wisselkantoor

Voor elke website geldt dat je een persoonlijke account aan dient te maken. In ons voorbeeld maken wij een account een bij het Nederlandse wisselkantoor BTC Direct uit Gelderland. Via de website kun je gratis een account registreren: https://btcdirect.eu/nl-nl/.

Houd er rekening mee dat bedrijven die cryptocurrencies verkopen een ‘Know your customer’ (KYC) beleid hanteren. Hierdoor wil het bedrijf weten met wie ze zaken doen, daarom vragen ze om een geldig legitimatiebewijs. Bijvoorbeeld een paspoort, rijbewijs of identiteitskaart.

BCH kopen iDeal


BCH aankoopproces

Zodra je account is geregistreerd en gevalideerd is het tijd om BCH te kopen. Via de cryptocurrency calculator kun je invullen voor hoeveel euro’s je een bepaalde cryptovaluta wilt kopen. Let goed op dat je dus niet ‘normale’ bitcoins koopt maar Bitcoin Cash. Het minimum bestelbedrag is € 10,00 bij de meeste brokers.

Kopen van BCH


Transactiekosten en limieten

Per platform verschillen de transactiekosten en de limieten die je per dag mag besteden. Hieronder een totaaloverzicht van de fee’s die BTC Direct vraagt bij het kopen (of verkopen) van cryptocurrencies via hun platform.

  • Bitcoin: 2% voor aan- en 1% voor verkoop
  • Bitcoin Cash: 3% voor aan- en 2% voor verkoop
  • Ether: 3% voor aan- en 2% voor verkoop
  • Litecoin: 3% voor aan- en 2% voor verkoop
  • XRP: 3% voor aan- en 2% voor verkoop

Daarnaast zijn er dus limieten die je per dag (of beter gezegd per 24 uur) mag besteden. Een nieuwe account krijgt standaard het zogeheten ‘Hero level’ als je wilt upgraden dien je contact op te nemen met de support van de website.

  • Hero level – daglimiet van € 2.500,00
  • Satoshi level – daglimiet van € 10.000,00
  • Trader level – daglimiet van € 50.000,00

Nawoord

Proficiat! Je hebt de onderkant van deze pagina bereikt. We hopen dat je nu alles weet voor het aanschaffen van Bitcoin Cash. Mis je iets in onze tekst of wil je ons van iets op de hoogte stellen? Dan mag dat natuurlijk, je kunt ons bereiken via de contactpagina.