Bitcoin kopen? Zo werkt het!

Bitcoin kopen, hoe werkt dat eigenlijk? In deze artikel behandelen we de manieren voor het eenvoudig kopen van bitcoins en delen we onze persoonlijke ervaringen met de verschillende platformen. We geven unieke tips waar je op kunt letten en hoe je dus het voordeligst aan bitcoins komt!

Hoe en waar kun je bitcoin kopen?

Waar kun je bitcoin kopen?

Het keuzeaanbod voor het kopen van bitcoins is erg groot. Elk jaar komen er nieuwe websites bij die snelheid beloven en claimen de meest voordelige partij te zijn, toch nemen wij liever geen risico en kiezen we voor websites die zich al geruime tijd hebben bewezen. De genoemde bedrijven hieronder zijn al meer dan vijf jaar actief in Nederland (en België) en hebben tienduizenden klanten geholpen met het kopen van bitcoins.

Alle genoemde bedrijven zijn gevestigd in Nederland en staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK). Het is slim om jezelf te registreren bij alle genoemde aanbieders uit de tabel hieronder, zo loop je bij een ledenstop niet het risico dat je zonder account zit.

WebsiteBeschikbare betaalmethodesErvaring
eToroiDeal, creditcard, bankoverschrijving

Hoe kun je bitcoin kopen?

In Nederland zijn er verschillende mogelijkheden om bitcoins te kopen. Op een cryptocurrency handelsplatform is het bijvoorbeeld mogelijk om met andere gebruikers te handelen en jouw euro’s om te wisselen voor bitcoins. Voor beginners zijn deze speciale beurzen echter een tikje ingewikkeld en erg tijdrovend. Daarnaast is het belangrijk dat je begrijpt dat er extra risico’s zijn bij het handelen op een cryptocurrency beurs. Zo beschikt de beurs in principe over jouw geld en staat de prijs die je betaalt nooit vast.

Met de betaalmethode iDEAL kun je het makkelijkst en veiligst bitcoins kopen. In Nederland zijn er meerdere websites waar je bitcoins kunt kopen. Bij deze zogeheten cryptocurrency brokers betaal je extra transactiekosten (dit wordt ook wel een fee genoemd). Het voordeel dat je hebt is dat je direct kunt beginnen met het handelen in bitcoins en niet dagen hoeft te wachten voor een bankoverschrijving (zoals bij een exchange wel het geval is).


Aanmelden bij een cryptocurrency broker

Persoonlijk hebben wij uitstekende ervaringen met BTC Direct, een onderneming uit Nijmegen die sinds 2013 actief is en tienduizenden Nederlanders heeft geholpen met de aan- en verkoop van bitcoins. Als eerste dien je naar de officiële website van het bedrijf te gaan: https://btcdirect.eu/nl-nl.

Reden om voor BTC Direct te kiezen zijn:

 • Koop al vanaf € 10,-
 • Snel en simpel betalen met iDEAL
 • Handige instructievideo’s
 • Lage tarieven
 • Ondersteuning via chat en telefoon

Eenmaal op de website kun je rechtsboven de registratieknop vinden en begint het registratieproces. Let op dat cryptocurrency brokers als BTC Direct vragen om een geldig legitimatiebewijs. Dit mag een paspoort, rijbewijs of een identiteitskaart zijn.

Met iDEAL bitcoin kopen


Bitcoin of een andere cryptovaluta kopen

Nadat je het registratieproces helemaal hebt afgerond ontvang je een mail met daarin de bevestiging. Nu is het tijd om bitcoins (of andere cryptovaluta) aan te schaffen. Via de calculator op de website kun je het bedrag invullen wat je wilt besteden. Je kan een bedrag aan bitcoins invullen wat je wilt kopen, bijvoorbeeld 0.1 BTC of juist een bedrag aan euro’s wat je wilt uitgeven, bijvoorbeeld € 100,00.

Calculator voor BTC kopen

De calculator op de website berekent automatisch de hoeveelheid bitcoins die je krijgt voor een bepaald bedrag. Handig want zo kom je niet voor verassingen te staan. In de calculator kun je ook wisselen tussen de verschillende cryptomunten die je kunt kiezen. Naast bitcoins kun je ook bitcoin cash, ether, litecoin en XRP aanschaffen met de betaalmethode iDEAL bij BTC Direct.

Hoe werkt bitcoin kopen?

 

Zoals je ziet spreekt het aankoopproces redelijk voor zich. Als eerste kies je de cryptomunt die je wilt kopen, vervolgens bepaal je het bedrag. De betaalmethode is persoonlijk, maar voor Nederlanders raden wij iDEAL aan. Kies je bank en vul jouw bitcoinadres in.

Beschik je nog niet over een persoonlijk bitcoinadres? Dan dien je eerst een zogenaamde bitcoin wallet aan te maken. Dit is een gratis programma waar je jouw bitcoins in gaat ontvangen en uiteindelijk ook weer mee kunt versturen. Zie onze bitcoin wallet gids voor meer informatie.

Ga akkoord met de algemene voorwaarden en wees er zeker van dat de bankrekening waarmee je betaalt van jou is.

 

Wanneer je de iDEAL transactie helemaal hebt afgerond krijg je nog een keer de optie om je bitcoinadres te controleren. Neem hier de tijd voor want als je eenmaal op bevestigen klikt worden de bitcoins door BTC Direct gestuurd naar het door jou opgegeven adres. Houd er rekening mee dat transacties in het bitcoinnetwerk onomkeerbaar zijn.


Limieten en transactiekosten

Begin altijd met kleine bedragen als het kopen van cryptocurrencies nieuw voor je is. Partijen als BTC Direct hebben daarnaast ook limieten om fraude op hun platform te voorkomen. De website heeft drie verschillende levels met allen hun eigen daglimiet. De limieten zijn:

 • Hero level – daglimiet van € 2.500,00
 • Satoshi level – daglimiet van € 10.000,00
 • Trader level – daglimiet van € 50.000,00

Elke nieuwe account krijgt standaard het Hero level. Wil je upgraden naar een hoger level? Dan dien je contact op te nemen met de klantenservice van het bedrijf. Naast de daglimieten zijn er ook nog transactiekosten bij elke bestelling. Een account hebben en aanhouden is overigens helemaal gratis. De transactiekosten per cryptocoin zijn als volgt:

 • Bitcoin: 2% voor aan- en 1% voor verkoop
 • Bitcoin Cash: 3% voor aan- en 2% voor verkoop
 • Ether: 3% voor aan- en 2% voor verkoop
 • Litecoin: 3% voor aan- en 2% voor verkoop
 • XRP: 3% voor aan- en 2% voor verkoop

De transactiekosten (fees) zijn al verwerkt in de prijs die je op de website ziet staan. Hierdoor kan de BTC Direct bitcoin koers afwijken van andere cryptocurrency brokers. Er zijn ook nog aparte kosten voor de gekozen betaalmethode. Zo kost een transactie via iDEAL bijvoorbeeld € 0,99. Deze kosten staan overigens duidelijk vermeld op het bestelformulier. Benieuwd naar de ervaringen van andere met BTC Direct? Bekijk dan ook eens de Trustpilot van het bedrijf.

Nawoord

Zo dat was een laptekst hè? Vonden wij bij het schrijven ervan ook! Toch hopen we dat je nu alles weet zodat je met een gerust hart bitcoins aan kunt schaffen. Heb je toch nog een dringende vraag aan ons? Geen probleem! Je kunt via de contactpagina gerust een berichtje achterlaten en we antwoorden meestal binnen een paar uur.

Bekijk ook: