Bitcoin kopen? Zo werkt het!

Als het aankomt op het kopen van Bitcoin zijn er een hele hoop mogelijkheden waar je voor kunt kiezen. 

Goedkoop Bitcoin kopen is ontzettend eenvoudig door middel van het platform van eToro, dit platform is al voor een lange tijd een van de bekendste handelsplatformen die je kunt gebruiken voor het verhandelen van alle mogelijke soorten cryptovaluta. 

In dit artikel zullen wij je het volgende antwoord geven: Bitcoin kopen, hoe werkt dat eigenlijk? 

Zo kan ook jij na het lezen gelijk aan de slag met het investeren in deze bijzondere digitale munten. 

Waar kan je Bitcoin Kopen?

Het keuzeaanbod voor het kopen van bitcoins is erg groot. Elk jaar komen er nieuwe websites bij die snelheid beloven en claimen de meest voordelige partij te zijn, toch nemen wij liever geen risico en kiezen we voor websites die zich al geruime tijd hebben bewezen. Het genoemde bedrijf hieronder is al meer dan vijf jaar actief in Nederland (en België) en hebben tienduizenden klanten geholpen met het kopen van bitcoins.

Het is slim om jezelf te registreren bij het genoemde bedrijf uit de tabel hieronder, zo loop je bij een ledenstop niet het risico dat je zonder account zit.

bitcoin munt kopen digital grafiek

Via welke site Bitcoin kopen?

Er zijn een hoop sites waar je terecht kunt voor het kopen van Bitcoin. Waar kun je Bitcoin kopen op een betrouwbare manier? Zoals we al even hebben vermeld is eToro een prima keuze als jij op zoek bent naar een site waar je Bitcoin kunt kopen. Je kunt via dit platform eenvoudig een storting maken met behulp van iDeal. 

logo etoro exchange

Het aanmaken van een account is super eenvoudig. Binnen een paar minuten zal je al aan de slag kunnen gaan met de handel in cryptovaluta. Je moet bij het aanmaken van een account altijd je paspoort of ID kaart bij de hand houden. 

Als broker moet eToro hier namelijk om vragen bij het aanmaken van een account. Wel raden wij je aan om je eerst even in te lezen in de handel van CFD’s. Dit zijn namelijk de beleggingsproducten die je bij eToro kunt vinden.

kleurrijk spandoek eToro

De voordelen van Etoro

Als je ervoor kiest om Bitcoin te kopen bij eToro dan zijn er verschillende voordelen die je zal ondervinden. We hebben het wat makkelijker voor je gemaakt door de belangrijkste voordelen van dit bekende platform voor je op een rijtje te zetten:

  • Je kunt met ieder mogelijk bedrag beleggen
  • Je kunt eenvoudig en snel betalen met iDeal
  • Er zijn handige instructievideo’s om te bekijken
  • De klantenservice staat altijd klaar voor je vragen

Hoe kun je Bitcoin kopen?

In Nederland zijn er verschillende mogelijkheden om bitcoins te kopen. Op een cryptocurrency handelsplatform is het bijvoorbeeld mogelijk om met andere gebruikers te handelen en jouw euro’s om te wisselen voor bitcoins. Voor beginners zijn deze speciale beurzen echter een tikje ingewikkeld en erg tijdrovend.

Daarnaast is het belangrijk dat je begrijpt dat er extra risico’s zijn bij het handelen op een cryptocurrency beurs. Zo beschikt de beurs in principe over jouw geld en staat de prijs die je betaalt nooit vast.

Zo hoef je zelf geen wallet aan te maken voor de munten. Doordat je in CFD’s handelt is goedkoop Bitcoin kopen super eenvoudig geworden.

Met de betaalmethode iDEAL kun je het makkelijkst en veiligst bitcoins kopen.

eToro handelsgrafieken

Aanmelden bij een cryptocurrency broker

Persoonlijk hebben wij uitstekende ervaringen met eToro, een onderneming die sinds 2006 actief is en tienduizenden Nederlanders heeft geholpen met de aan- en verkoop van bitcoins. 

Als eerste dien je naar de officiële website van het bedrijf te gaan: https://www.etoro.com/.

Reden om voor eToro te kiezen hebben we in het vorig paragraaf al grondig besproken. 

Eenmaal op de website kun je in de rechterkolom het registratieproces voltooien.  

Let op dat cryptocurrency brokers als eToro vragen om een geldig legitimatiebewijs. Dit mag een paspoort, rijbewijs of een identiteitskaart zijn.

eToro registratie

Bitcoin of andere cryptovaluta kopen

Nadat je het registratieproces helemaal hebt afgerond ontvang je een mail met daarin de bevestiging. Nu is het tijd om bitcoins (of andere cryptovaluta) aan te schaffen.

Het storten van geld op uw eToro account verloopt vlot en eenvoudig. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden tot uw beschikking. Kies gewoon welke methode u verkiest en volg de onderstaande stappen om een succesvolle storting te doen:

  • Log in op uw account
  • Klik op “storten”
  • Voer het bedrag in en selecteer de valuta
  • Selecteer ten slotte uw favoriete stortingsmethode
overboeking

Natuurlijk moeten we, voordat we Bitcoin kunnen kopen, geld storten. Daar zijn verschillende mogelijkheden voor. De eerste storting mag niet minder zijn dan het minimum bedrag van €200. Alle andere betalingen hebben een minimale storting van €50.

Als het werkt, kunt u naar de crypto-valutaportal overschakelen door te klikken op “Markten” en vervolgens op “Crypto”. Daar ziet u een lijst met de grootste en bekendste cryptocurrency’s (momenteel 16 in aantal).

De calculator op de website berekent automatisch de hoeveelheid bitcoins die je krijgt voor een bepaald bedrag. Handig want zo kom je niet voor verassingen te staan. In de calculator kun je ook wisselen tussen de verschillende cryptomunten die je kunt kiezen. 

Zoals je ziet spreekt het aankoopproces redelijk voor zich. Als eerste stort je een bedrag op het platform. Daarna kies je de cryptomunt die je wilt kopen, vervolgens bepaal je het bedrag waaraan je het wilt kopen. 

Nawoord

Zo dat was een laptekst hè? Vonden wij bij het schrijven ervan ook! Toch hopen we dat je nu alles weet zodat je met een gerust hart bitcoins aan kunt schaffen. Heb je toch nog een dringende vraag aan ons? Geen probleem! Je kunt via de contactpagina gerust een berichtje achterlaten en we antwoorden meestal binnen een paar uur.

Bekijk ook: