Ethereum kopen

Wil je Ethereum kopen maar weet je niet waar je moet beginnen? Maak je dan geen zorgen! In deze Koopwijzer delen we onze kennis voor het kopen van ethers. Als eerste is het belangrijk om te begrijpen dat ‘Ethereum’ de naam is voor het netwerk en niet voor de cryptovaluta. Je zoekterm had dus eigenlijk ‘ether kopen’ moeten zijn.

Hoe en waar kun je Ethereum kopen?

Waar kun je Ethereum kopen?

Je kunt ethers het makkelijkste kopen bij een cryptocurrency broker. In Nederland zijn tientallen bedrijven actief die vrijwel dezelfde dienstverlening leveren. Op het eerst oog lijken deze ondernemingen allemaal op elkaar, maar niets is minder waar als je de dienstverlening uitgebreid hebt getest. Voor een broker is het bijvoorbeeld erg belangrijk om een goede ‘cashflow’ te hebben. Je wilt namelijk niet dat wanneer je ethers of andere cryptovaluta wilt aanschaffen te horen krijgen dat de broker is ‘uitverkocht’.

Onderstaande bedrijven zijn eigenlijk nooit uitverkocht. Dit komt omdat ze al jaren actief zijn op de markt en veel ervaring hebben opgedaan. Het is slim om jezelf te registreren bij alle genoemde aanbieders, zo loop je bij een ledenstop niet het risico dat je zonder account zit.

WebsiteBeschikbare betaalmethodesErvaring
BTC DirectiDeal, Bancontact, creditcard

Hoe kun je Ethereum kopen?

Voor het kopen van Ethereum kun je op verschillende websites terecht. Op een cryptocurrency exchange komen handelaren bij elkaar en kun je bijvoorbeeld euro’s ruilen voor ethers. Exchanges zijn echter niet voor beginners en vragen de nodige handelservaring. Houd er ook rekening mee dat exchanges in principe de baas zijn over jouw cryptomunten, je stalt ze namelijk op hun platform. In het verleden zijn de nodige cryptocurrency exchanges gehackt met als bekendste voorbeeld het Mt.Gox fiasco.

Met de iDEAL betaalmethode kun je makkelijkst Ethereum kopen. Verschillende cryptocurrency brokers bieden deze mogelijkheid aan. Voor het gemak en de snelheid betaal je wat extra transactiekosten. Het grootste voordeel is dat je direct kun beginnen met het handelen in ethers, bij een exchange moet je soms wel dagen wachten.


Registreren bij een Ethereum wisselkantoor

De beste ervaring hebben wij met BTC Direct, een cryptocurrency broker uit Nijmegen. Via de link: https://btcdirect.eu/nl-nl/ kom je op de website en kun je jezelf rechtsboven registreren. Let op dat wisselkantoren als BTC Direct vragen om een geldig legitimatiebewijs. Dit mag een paspoort, rijbewijs of een identiteitskaart zijn.

Waarom zijn wij fan van BTC Direct?

 • Koop al vanaf € 10,-
 • Snel en simpel betalen met iDEAL
 • Handige instructievideo’s
 • Lage tarieven
 • Ondersteuning via chat en telefoon

Met iDEAL Ethereum kopen


Ethers kopen met iDEAL

Zodra je documentatie is goedgekeurd, ontvang je een berichtje dat jouw account geactiveerd is. Hierna kun je direct gebruikmaken van het handelsplatform en ethers (of andere cryptocurrencies) aanschaffen. Via de calculator kun je de cryptomunt kiezen die je wilt kopen (in dit geval ether). Vervolgens vul je of het aantal ethers in dat je wilt kopen of het bedrag in euro’s dat je wilt besteden. Denk bijvoorbeeld aan 0.1 ETH of een bedrag in euro’s, bijvoorbeeld € 75,00.

ETH kopen

De calculator laat je precies zien hoeveel ethers je ontvangt voor een bepaald bedrag in euro’s. Naast ethers verkoopt BTC Direct ook nog: bitcoin, bitcoin cash, litecoin en XRP. Deze zijn allemaal met iDEAL te bestellen, super handig dus! Zodra je op de groene ‘ethers kopen’ knop hebt geklikt, kom je bij het bestelformulier.

Het aankoopproces voor het kopen van Ethereum

 

Het bestelformulier biedt een overzicht van jouw bestelling. Je ziet als eerste de cryptomunt die je gaat kopen en kiest vervolgens het bedrag dat je wilt besteden.

Selecteer de door jou gekozen betaalmethode. Voor Nederlanders is iDEAL het goedkoopst en voor Belgen is Bancontact het makkelijkst.

Hierna kies je de bank waarbij je zit en vul je jouw persoonlijke etheradres in. Heb je nog geen etheradres? Dan dien je als eerste een Ethereum wallet aan te maken en daaruit jouw etheradres te halen.

Je dient akkoord te gaan met de algemene voorwaarden. Let op dat je betaalt met een rekening die op je eigen naam staat. Doe je dit niet dan wordt de bestelling geannuleerd.

 

 

Zodra je de iDEAL transactie hebt afgerond krijg je voor de allerlaatste keer de optie om jouw etheradres te controleren. Neem hier de tijd voor want als je eenmaal op bevestigen klikt worden de ethers verzonden naar het door jouw opgegeven adres. Transacties in het netwerk van Ethereum zijn onomkeerbaar, als je het adres van iemand anders invult ben je jouw geld dus kwijt.


Limieten en transactiekosten

Begin altijd met kleine bedragen als het kopen van cryptocurrencies nieuw voor je is. Partijen als BTC Direct hebben daarnaast ook limieten om fraude op hun platform te voorkomen. De website heeft drie verschillende levels met allen hun eigen daglimiet. De limieten zijn:

 • Hero level – daglimiet van € 2.500,00
 • Satoshi level – daglimiet van € 10.000,00
 • Trader level – daglimiet van € 50.000,00

Elke nieuwe account krijgt standaard het Hero level. Wil je upgraden naar een hoger level? Dan dien je contact op te nemen met de klantenservice van het bedrijf. Naast de daglimieten zijn er ook nog transactiekosten bij elke bestelling. Een account hebben en aanhouden is overigens helemaal gratis. De transactiekosten per cryptocoin zijn als volgt:

 • Bitcoin: 2% voor aan- en 1% voor verkoop
 • Bitcoin Cash: 3% voor aan- en 2% voor verkoop
 • Ether: 3% voor aan- en 2% voor verkoop
 • Litecoin: 3% voor aan- en 2% voor verkoop
 • XRP: 3% voor aan- en 2% voor verkoop

De transactiekosten (fees) zijn al verwerkt in de prijs die je op de website ziet staan. Hierdoor kan de BTC Direct Ethereum koers afwijken van andere cryptocurrency brokers. Er zijn ook nog losse kosten voor de gekozen betaalmethode. Zo kost een transactie via iDEAL bijvoorbeeld € 0,99. Deze kosten staan overigens duidelijk vermeld op het bestelformulier. Benieuwd naar de ervaringen van andere met BTC Direct? Bekijk da ook eens de Trustpilot van het bedrijf.

Nawoord

Zo dat was een laptekst hè? Vonden wij bij het schrijven ervan ook! Toch hopen we dat je nu alles weet zodat je met een gerust hart bitcoins aan kunt schaffen. Heb je toch nog een dringende vraag aan ons? Geen probleem! Je kunt via de contactpagina gerust een berichtje achterlaten en we antwoorden meestal binnen een paar uur.

Zie ook: