Ripple kopen

Als je Ripple kopen wilt met iDeal of Bancontact heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt er voor kiezen om Ripple te kopen bij een cryptovaluta handelskantoor of juist bij een gespecialiseerde beurs.

In deze Koopwijzer behandelen we de verschillende manieren om aan Ripple te komen. We geven ook een paar extra tips, wist je bijvoorbeeld dat Ripple de naam is van het netwerk? XRP wordt vaak gezien als een afkorting voor Ripple maar de cryptovaluta van het netwerk heet ook XRP. Je koopt dus eigenlijk XRP en geen ‘Ripples’.

Waar kun je Ripple kopen?

Ripple een van de meest fascinerende projecten in de blockchain- en cryptocurrency wereld. De interesse in de cryptovaluta is enorm, niet alleen onder investeerders maar ook grote organisaties als centrale banken en andere financiële instellingen. Bij de sites onder in de tabel is het mogelijk om Ripple te kopen met iDeal of andere populaire betaalmethodes. Het minimum bestelbedrag is in de meeste gevallen slechts een paar tientjes.

WebsiteBeschikbare betaalmethodesErvaring
BTC DirectiDeal, creditcard, bankoverschrijving

Tip: het is slim om jezelf te registreren bij alle genoemde aanbieders, zo loop je bij een ledenstop niet het risico dat je zonder account zit.

Hoe kun je Ripple kopen?

Zoals in de tabel te zien kun je XRP kopen bij verschillende websites in Nederland (en ook België). Persoonlijk hebben wij de beste ervaring met het Gelderse bedrijf BTC Direct, gevestigd in ‘Havana aan de Waal’. Als eerste heb je een account nodig bij een cryptocurrency broker. In de handleiding hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe dit werkt en hoe je vervolgens aan Ripple komt. Daarnaast is het belangrijk dat je begrijpt dat cryptocurrencies zowel in waarde kunnen stijgen als zakken; investeer daarom nooit meer dan je bereid bent om te verliezen.

Via de populaire betaalmethodes iDEAL en Bancontact (voorheen Mister Cash) kun je vandaag nog XRP bezitten.