Macro-econoom Henrik Zeberg waarschuwt voor ernstigste crash sinds 1929

Volgens macro-econoom Henrik Zeberg bevinden we ons momenteel mogelijk in een scenario dat vergelijkbaar is met de economische crash van 1929. Dit betekent dat we ons moeten voorbereiden op een recessie of crisis die ernstiger kan zijn dan die van 2008. Het is onzeker hoe veerkrachtig de crypto-markt hiertegen bestand is.

De overeenkomsten zijn verontrustend!

Henrik Zeberg, een bekende macro-analist met meer dan 100.000 volgers op Twitter, ziet opmerkelijke overeenkomsten tussen de huidige economische ontwikkeling en die van de periode 2007-2008. Destijds begon de recessie met een neergang op de huizenmarkt (blauwe lijn), gevolgd door een aanzienlijke stijging van werkloosheid (oranje lijn).

De overeenkomsten zijn angstaanjagend! EQUITY BLOW-OFF-TOP KOMT ERAAN, GEVOLGD DOOR EEN GROTERE MARKTCRASH DAN IN 2007-2009 (en eigenlijk de ergste sinds 1929) pic.twitter.com/W0VncAv0kH— Henrik Zeberg (@HenrikZeberg) 10 maart 2023

Als we de analist mogen geloven, is het mogelijk dat we te maken krijgen met een grotere crash dan die van 2007-2009 en zelfs dieper zullen zinken dan tijdens de crash van 1929. Deze laatste crisis staat ook bekend als de Grote Depressie.

Hierdoor kunnen sombere tijden op komst zijn. De eerste tekenen hiervan zijn al zichtbaar met problemen bij instellingen zoals Silvergate Bank en Silicon Valley Bank, die door de hogere rentetarieven van de Federal Reserve in de problemen zijn gekomen.

Hoe beïnvloedt dit Bitcoin?

De gevolgen voor Bitcoin zijn nog onzeker. Dit is een unieke situatie voor Bitcoin, aangezien dit de eerste keer zou zijn dat de cryptovaluta te maken krijgt met een wereldwijde economische crisis. In het meest waarschijnlijke scenario zullen alle risicovolle activa eerst aanzienlijk in waarde dalen, inclusief Bitcoin.

Aan de andere kant kan Bitcoin ook fungeren als antwoord op de huidige problemen, wat mensen wellicht zal aanzetten om een deel van hun kapitaal naar deze gedecentraliseerde munt te verplaatsen. Op de lange termijn kan dit gunstig zijn voor Bitcoin, omdat centrale banken dan gedwongen worden om geld bij te drukken en de rentetarieven te verlagen.

Lagere rentetarieven en een grotere geldhoeveelheid betekenen dat de relatieve schaarste van fiatvaluta’s zoals de Amerikaanse dollar afneemt, wat gunstig kan zijn voor de Bitcoin-koers. Bitcoin heeft immers een absolute schaarste met een maximum van 21 miljoen eenheden, wat aantrekkelijker wordt naarmate overheden en commerciële banken meer geld bijdrukken.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.