1,5 miljoen woningen kunnen worden voorzien van energie door de energie die mijnwerkers uit Texas hebben teruggegeven

Tijdens de winterstorm in Texas afgelopen december hebben Bitcoin-mijnwerkers tot wel 1.500 megawatt aan energie teruggestuurd naar het lokale elektriciteitsnet dat te kampen had met problemen. Dit werd mogelijk gemaakt door de flexibiliteit van mijnbouwactiviteiten en de ondersteunende overheidsdiensten.

Netstabilisatie tijdens piekvraag

De 1.500 megawatt aan energie die aan het net is teruggeleverd, zou in theorie meer dan 1,5 miljoen kleine huizen van stroom kunnen voorzien, of ongeveer 300 grote ziekenhuizen volledig operationeel kunnen houden.

Hoewel er geen specifieke details zijn vrijgegeven over de exacte periode waarin de mijnwerkers deze energie hebben teruggestuurd, daalde de wereldwijde hashrate wel met ongeveer 30% op 24 december.

De staat Texas verzocht grootverbruikers om hun elektriciteitsverbruik te verminderen tijdens de piekvraag om het elektriciteitsnet stabiel te houden. De mijnwerkers in de staat reageerden positief op dit verzoek en pasten daadwerkelijk hun verbruik aan.

Winterstorm zorgt voor problemen

De winterstorm had een grote impact op Noord-Amerika, waardoor zelfs Binance zijn cloud mining-diensten moest stilleggen van 24 tot 26 december. De Verenigde Staten werden getroffen door extreme temperaturen voorafgaand aan Kerstmis, wat resulteerde in stroomuitval voor miljoenen mensen.

Om het elektriciteitsnet zo stabiel mogelijk te houden, werden procedures opgezet om grote energieverbruikers, waaronder crypto-mijnwerkers, effectief aan te sluiten. Softwareleveranciers begonnen bovendien tools te ontwikkelen om de energiebalans voor deze mijnwerkers te optimaliseren.

Met een aandeel van 14% in de Bitcoin-hashrate behoort Texas tot de leidende staten voor Bitcoin-mijnbouw in de Verenigde Staten, samen met New York (19,9%), Kentucky (18,7%) en Georgia (17,3%).

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.