4 Signalen dat de Bitcoin zijn grens van 26.000 dollar heeft bereikt

De waarde van Bitcoin steeg gisteren tot 26.000 dollar, zoals werd verwacht vanwege de inflatie. Uiteindelijk bereikte de waarde zelfs een hoogtepunt van 26.550 dollar. Ondanks dat de algemene economische omstandigheden langzaam gunstiger lijken te worden voor Bitcoin, zijn er enkele andere indicatoren die suggereren dat de positieve trend wellicht voorbij is.

Toenemende activiteit op beurzen

Het lijkt erop dat veel mensen die in Bitcoin investeren, willen profiteren van de prijsstijgingen door hun munten te verkopen. Op 13 maart werden namelijk de meeste Bitcoins naar beurzen gestuurd sinds mei 2022. Dit resulteert in een grotere beschikbaarheid van Bitcoins op beurzen voor verkoop, wat potentieel kan leiden tot verkoopdruk.

Coin Days Destroyed-indicator stijgt

Ook de indicator voor “Coin Days Destroyed” liet een lichte stijging zien, wat betekent dat er relatief veel oude Bitcoins naar beurzen zijn verplaatst. Dit betreft Bitcoins die al geruime tijd in het bezit zijn van investeerders. Over het algemeen voorspelt dit geen gunstige ontwikkeling voor de Bitcoin-waarde.

Stijging van Bitcoin funding rates en RSI

Na de recente inflatiecijfers uit de Verenigde Staten is de funding rate voor Bitcoin future-contracten gestegen. Dit geeft aan dat er momenteel meer investeerders zijn die speculeren op prijsstijgingen van Bitcoin met behulp van hefboomwerking. Hierdoor neemt de kans op een correctie toe.

Daarnaast is de RSI (Relative Strength Index) van Bitcoin gestegen naar een score van 82, wat over het algemeen duidt op oververhitting van de markt. Een RSI-waarde boven 70 geeft meestal aan dat er een grotere kans is op een correctie, aangezien de markt moet afkoelen na recente prijsstijgingen. Een kleine correctie zou op dit moment niet onverwacht zijn.

Bearish patroon op 4-uur grafiek

Als we naar de 4-uur grafiek kijken van Bitcoin in vergelijking met de Amerikaanse dollar, zien we momenteel een bearish patroon ontstaan. Dit patroon wordt aangeduid als een “broadening wedge” en wordt weergegeven door de zwarte lijnen in de onderstaande grafiek.

In een “broadening wedge” trekken zowel de positieve als negatieve marktkrachten de koers steeds verder naar hun zijde tijdens zowel stijgingen als dalingen. Hoewel het wenselijk is dat Bitcoin uitbreekt aan de bovenkant van dit patroon, lijkt de koers momenteel te worden afgewezen rond de 26.700 dollar, wat zou kunnen leiden tot een test van de onderkant.

De onderkant van dit patroon bevindt zich rond de 19.500 dollar, dus het is te hopen dat de situatie meevalt en dat de koers weer naar de bovenkant kan stijgen. Uiteindelijk is technische analyse geen exacte wetenschap en biedt het geen garanties voor de toekomstige waarde van Bitcoin.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.