Aan de Verenigde Staten gelinkte adressen verplaatsen $1 miljard in BTC

Op 8 maart zijn diverse adressen aangemaakt om meer dan 50.000 Bitcoin (BTC), ter waarde van $1 miljard, te verplaatsen. Deze BTC waren afkomstig uit diverse crypto-wallets die eerder door de Amerikaanse overheid in beslag waren genomen.

Meerdere transacties vanuit specifieke crypto-wallet

Het bedrijf PeckShield voor on-chain analyse heeft gegevens gedeeld die aantonen dat er 3 transacties zijn uitgevoerd vanuit een crypto-wallet van een Amerikaanse wetshandhavingsinstantie. In november 2021 werden bijna 51.000 BTC in beslag genomen door Amerikaanse autoriteiten, afkomstig van de Silk Road-marktplaats, en deze werden samengevoegd in 2 portemonnee-adressen.

Bij het analyseren van deze 3 transacties blijkt dat het grootste deel interne transacties betrof. Echter, ongeveer 9.861 BTC werd naar de Amerikaanse cryptocurrency exchange Coinbase gestuurd, terwijl de andere 2 transacties respectievelijk 30.000 BTC en 9.000 BTC bevatten.

#PeckShieldAlert 49k $BTC (ter waarde van $1 miljard) afkomstig van portefeuilles die verband houden met Amerikaanse overheidsbeslagleggingen, zijn overgezet naar #Coinbase (~9.8k $BTC, ter waarde van $217M), bc1qf2…fsv (30k $BTC) & bc1qe7…rdg (9k $BTC) #SilkRoad pic.twitter.com/4MzlvDzkut— PeckShieldAlert (@PeckShieldAlert) 8 maart 2023

Wat is Silk Road eigenlijk?

Silk Road was een online zwarte marktplaats die actief was tussen 2011 en 2013 en werd opgericht door de Amerikaan ‘Ross Ulbricht’. Het platform werd voornamelijk gebruikt voor de illegale handel in goederen en diensten, zoals drugs, gestolen creditcardgegevens, wapens en hacktools.

De website was bereikbaar via het Tor-netwerk en betalingen werden gedaan in Bitcoin om de anonimiteit van kopers en verkopers te waarborgen. Het was een van de eerste marktplaatsen die Bitcoin accepteerde.

In 2013 werd de site door de FBI gesloten en werd de eigenaar en beheerder, Ross Ulbricht, gearresteerd en veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf.

Hoewel slechts een klein deel van de 50.000 BTC naar Coinbase werd verplaatst, zorgde het verplaatsen van miljarden aan BTC van portefeuilles die verband houden met Amerikaanse handhavingsinstanties voor opmerkelijke reacties op Twitter, waarbij gebruikers wilde theorieën uitten. Een gebruiker merkte op dat als Amerikaanse autoriteiten besluiten hun Silk Road Bitcoin te verkopen, dit aanzienlijke verkoopdruk op de markt kan leggen. Verscheidene anderen plaatsten vraagtekens bij de timing van een dergelijke verkoop.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.