Aandelen Argo Blockchain, Bitcoin-Miner, dalen met 40%

Het mijnbouwbedrijf voor cryptocurrency, Argo Blockchain, heeft een aanzienlijke tegenslag ervaren. De aandelen van het bedrijf zijn met ongeveer 40% gedaald. Dit gebeurde nadat de geplande kapitaalwerving van £24 miljoen, wat bijna €28 miljoen is, werd geannuleerd.

Op zoek naar alternatieve financieringsmogelijkheden

Argo Blockchain staat genoteerd aan zowel de London Stock Exchange als de Nasdaq. In een verklaring hebben ze aangegeven dat ze niet langer van plan zijn om geld op te halen door aandelenverkoop.

Op de aandelenmarkt in Londen daalden de prijzen met 40%, terwijl op de Nasdaq de daling 37,5% bedroeg. Het is het vermelden waard dat het mijnbouwbedrijf op zoek is naar andere manieren om financiering te verkrijgen. In de verklaring staat het volgende:

Terwijl Argo andere financieringsmogelijkheden verkent, is er geen garantie dat er definitieve overeenkomsten zullen worden bereikt of dat er transacties zullen plaatsvinden. Als Argo er niet in slaagt om aanvullende financiering te verwerven, kan het bedrijf op korte termijn problemen met de cashflow ondervinden en kan het gedwongen worden om de activiteiten te verminderen of stop te zetten.

Versterking van de financiële positie

In eerste instantie was het bedrijf van plan om £24 miljoen op te halen als onderdeel van maatregelen om de financiële positie van het bedrijf te versterken. Ze gaven aan dat ze een niet-bindende overeenkomst hadden met een niet nader genoemde investeerder, die had toegezegd om 87 miljoen aandelen te kopen voor £0,276 (ongeveer €0,33) per stuk.

Het Argo-team weigerde echter verdere details te verstrekken over de redenen waarom de investeerder niet langer wilde doorgaan met de aankoop. Nu deze deal niet doorgaat, onderzoekt het team andere mogelijkheden om kosten te besparen of kapitaal op te halen. Het is mogelijk dat ze hun mijnapparatuur verkopen als een van de opties. Onlangs hebben ze 3.843 nieuwe Bitmain S19J Pro-machines verkocht voor $5,6 miljoen.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.