Aandelen van Bitcoin-mijnbouwbedrijf Hut 8 kelderen met 8% na aankondiging van samensmelting

Het Canadese beursgenoteerde Bitcoin-mijnbouwbedrijf Hut 8 is samengegaan met US Bitcoin Corp, een Amerikaans Bitcoin-mijnbouwbedrijf. Het nieuwe gecombineerde bedrijf wordt Hut 8 Corp of “New Hut” genoemd en heeft zijn hoofdkantoor voornamelijk in de Verenigde Staten, in plaats van Canada. Volgens CEO Jaime Leverton van Hut 8 heeft de samensmelting niets te maken met de ineenstorting van FTX en de algemene cryptomarkt in 2022.

De Interesse Keert Terug

Het afgelopen jaar is uiterst uitdagend geweest voor de Bitcoin-mijnbouwsector. Dit komt niet alleen door de dalende prijzen, maar ook door het verlies aan vertrouwen in de sector door het wegvallen van spelers zoals FTX en natuurlijk de hoge energieprijzen. Nu bewegen de prijzen voorzichtig weer de goede kant op, herstelt het vertrouwen en dalen de energieprijzen langzaam.

“Ik denk dat we veel hernieuwde interesse zien in deze sector. Tot dusver zien we aanzienlijke verbeteringen in 2023,” aldus Jaime Leverton. Het samenvoegen van de twee mijnbouwbedrijven zal volgens Leverton aanzienlijke schaalvoordelen opleveren.

“We kunnen werken met gevarieerdere inkomstenprogramma’s, wat voordelen biedt voor beide bedrijven die deel uitmaken van de fusie,” voegt Leverton eraan toe. De gecombineerde hash-snelheid van de bedrijven komt uit op 5,6 exahashes per seconde (EH/s). “Een van de voordelen van de fusie is dat het ons geografische diversificatie biedt. Er is onzekerheid aan beide zijden van de grens op het gebied van wetgeving,” vertelt de CEO van Hut 8.

Nog Niet Definitief

De deal is overigens nog niet volledig afgerond. Als alles volgens plan verloopt, zal de transactie naar verwachting in het tweede kwartaal van 2023 worden voltooid. Natuurlijk is de overeenkomst afhankelijk van goedkeuring door aandeelhouders, wetgevers en de beursplatforms waarop de aandelen zijn genoteerd.

Voor meer informatie over onze voorgestelde strategische samensmelting met USBTC, zie onze presentatie hier: [link invoegen]

Eerder deze week kondigde Leverton aan dat Hut 8 van plan is om zijn operationele kosten te dekken door zowel de opbrengsten van Bitcoin-verkoop als het aantrekken van nieuw kapitaal via schulden. Het aandeel van Hut 8 daalde met 8 procent op de dag van de aankondiging van de samensmelting.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.