Aantal Adressen met Meer dan 1 Bitcoin Verdubbeld sinds 2016

Het aantal adressen dat meer dan 1 Bitcoin bezit, is sinds 2016 verdubbeld en bevindt zich nu op weg naar het miljoen. De Bitcoin blockchain maakt een gedetailleerde analyse van de investeerdersgemeenschap van deze digitale valuta mogelijk. Dit feit laat zien dat er een groeiend aantal investeerders is dat Bitcoin verzamelt en erin slaagt om 1 volledige Bitcoin te verwerven.

Bijna 1 Miljoen

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in on-chain data, is Glassnode de instantie om te volgen. Zij melden nu ook dat het aantal “wholecoiners” sinds 2016 is verdubbeld. Dit heeft ongeveer 7 jaar in beslag genomen.

Tijdens de recente bullmarkt van Bitcoin in 2021 bedroeg het aantal “wholecoiners” ongeveer 800.000. Echter, dit aantal is aanzienlijk gestegen tijdens de zware berenmarkt in 2022, en ook in 2023 zijn investeerders gestaag doorgegaan met het kopen van Bitcoin.

Er zijn meer dan 56 miljoen miljonairs in de wereld, en slechts 1 miljoen mensen hebben meer dan 1 bitcoin. Doe de berekening.

Ook Binance en CEO Changpeng Zhao delen deze opmerkelijke statistiek, gebaseerd op de data van Glassnode. Changpeng Zhao legt uit dat er ongeveer 56 miljoen miljonairs zijn wereldwijd, waardoor het nog opmerkelijker is dat er slechts 1 miljoen mensen zijn met 1 hele Bitcoin.

Uiteindelijk zijn er met de totale voorraad van 21 miljoen Bitcoins niet genoeg om elke miljonair van 1 Bitcoin te voorzien. Hieruit blijkt dat we met de huidige koers van 28.000 dollar en het niveau van adoptie nog aan het begin staan van de decentrale revolutie.

De Schaarste van Bitcoin

De schaarste van Bitcoin wordt pas echt duidelijk als je de 21 miljoen Bitcoins zou verdelen over de gehele wereldbevolking. Dan zou elke persoon ongeveer 0,002616 Bitcoin bezitten, wat momenteel ongeveer 73 dollar waard is.

Voor slechts 73 dollar kun je vandaag nog een aandeel in de Bitcoin-verdeling bemachtigen. Dit toont aan dat de wereldwijde adoptie van Bitcoin nog steeds in volle gang is.

In maart 2024 staat er weer een Bitcoin halvering gepland, waarbij de beloning voor miners daalt van 6,25 naar 3,125 Bitcoin per blok. Deze halvering elke vier jaar draagt bij aan een steeds grotere schaarste van Bitcoin.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.