Aantal Bitcoin-miljonairs stijgt met 140 procent

Volgens de beschikbare gegevens is de koers van 20.000 dollar een belangrijk keerpunt voor veel investeerders in Bitcoin. Glassnode meldt dat er momenteel ongeveer 67.000 Bitcoin-wallets zijn met een saldo van 1 miljoen dollar of meer. Voor de koers van 20.000 dollar waren er slechts 27.000 miljonairs.

Een opmerkelijke observatie is dat veel wallets exact 50 Bitcoin bevatten. Dit betekent dat deze entiteiten zichzelf als ‘miljonairs’ kunnen beschouwen in termen van Amerikaanse dollars zodra de koers boven 20.000 dollar uitkomt. Op 13 januari, toen de Bitcoin-koers net onder de 20.000 dollar lag, waren er slechts 27.000 Bitcoin-miljonairs.

Op 14 januari steeg het aantal Bitcoin-miljonairs tot 65.000, terwijl de koers slechts 1.000 dollar hoger was. Opmerkelijk is dat veel wallets precies 50 Bitcoin bevatten. Dit werpt de vraag op of al deze wallets in handen zijn van individuele personen.

Tijdens de recordhoogte van Bitcoin op 69.000 dollar in november 2021 lag het aantal miljonairs aanzienlijk hoger, met 113.000 Bitcoin-miljonairs. Voor deze groep is het te hopen dat de koers snel weer naar die niveaus terugkeert.

‘Wholecoiners’, zoals ze genoemd worden in de Bitcoin-gemeenschap, zijn mensen die minstens één hele Bitcoin bezitten. Met de huidige koers van 23.739 dollar is dat geen kleine prestatie, aangezien daar aanzienlijk kapitaal voor nodig is. Terwijl sommigen dit gemakkelijk kunnen opbrengen, is het voor de gemiddelde investeerder een aanzienlijke som geld.

Het aantal mensen met minstens 1 volledige Bitcoin blijft volgens de gegevens van Glassnode toenemen. Op dit moment zijn er bijna 1 miljoen entiteiten met 1 volledige Bitcoin.

Dit betekent echter niet noodzakelijk dat bijna 1 miljoen individuen 1 volledige Bitcoin bezitten. Het is mogelijk dat één persoon meerdere wallets gebruikt om hun vermogen op te slaan, waardoor het aantal werkelijke eigenaren waarschijnlijk veel lager is dan 1 miljoen.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.