Alibabacoin stopt met het gebruiken van de Alibaba-naam

Na het verliezen van een voorlopig proces wegens auteursrecht vorig jaar, heeft Alibabacoin, een knock-off voor cryptocurrency, eindelijk afstand gedaan en ermee ingestemd om de Alibaba-naam niet meer te gebruiken.

In een gezamenlijke verklaring die maandag is vrijgegeven, hebben Alibabacoin en Alibaba aangekondigd dat ze een overeenkomst hebben bereikt waarbij Alibabacoin zijn naam zal veranderen, meldt Reuters.

Volgens de verklaring hebben de twee firma’s \een wereldwijde regeling bereikt voor claims waarbij het gebruik van de naam Alibabacoin werd gebruikt, waarbij ABBC ermee instemde geen handelsmerken te gebruiken die de term Alibaba wereldwijd bevatten’, meldt een lokale website. Alibabacoin zal nu bekend staan als ‘ABBC Coin’, waarbij het moederbedrijf bekend zal staan als de ABBC Foundation. De Chinese e-commerce gigant beweerde dat de naam Alibabacoin verwarring veroorzaakte voor zijn klanten en schadelijk was voor haar Amerikaanse activiteiten.

De in Dubai gevestigde ABBC Foundation had een initial coin offering (ICO) met de Alibaba-naam, maar meent dat dit geen verwarring zou hebben veroorzaakt omdat ICO’s in China zijn verboden (de grootste markt van Alibaba). Het beweert ook dat het woord ‘Alibaba’ ‘inherent” is generiek’in het Midden-Oosten.

Dit markeert het einde van een langlopende zaak tussen de twee bedrijven. In mei vorig jaar vaardigden rechtbanken tegen Alibaba, en ontkenden het verzoek van de Chinese onderneming om een bevel om te voorkomen dat ABBC de Alibaba-naam zou gebruiken.

Maar de zaak bereikte een hoogtepunt, eind vorig jaar, toen rechtbanken in het voordeel van Alibaba oordeelden en de ABBC Foundation bevolen om alle materialen, termen, merken, ontwerpen, woorden en voorwaarden die toebehoren aan Alibaba te gebruiken.

Geef een reactie