Alle Pizza Hut restaurants in Venezuela accepteren cryptovaluta ?

De Amerikaanse fastfoodketen Pizza Hut is in Venezuela begonnen met het accepteren van cryptovaluta als betaalmiddel via het betaalplatform Cryptobuyer. Pizza Hut sluit zich aan bij Burger King, Tamanaco Intercontinental Hotel, Church’s Chicken, Traki en verschillende andere grote winkels in het land die Bitcoin (BTC) accepteren.

Pizza kopen met Bitcoin

De CEO van Pizza Hut Venezuela Richard Elkhouri zei het volgende:

Bij Pizza Hut willen we meegaan met de laatste technologische ontwikkelingen, om vooral te blijven groeien en concurrerend te blijven”. “In deze tijden is het gebruik van de nieuwste technologie zo cruciaal geworden voor iedereen. “Het is erg belangrijk dat we ons moeten aanpassen aan jongeren, moderne volwassenen en mensen met technische kennis”.

De eerste gedocumenteerde commerciële crypto-betaling was op 22 mei 2010. Toen een programmeur Laszlo Hanyecz tienduizend BTC gebruikte om twee pizza’s te kopen. Deze aankoop zal in de geschiedenis worden herinnerd als de twee duurste pizza’s die ooit zijn gemaakt, aangezien het bedrag dat hij ervoor betaalde vandaag ongeveer 181 miljoen dollar waard zou zijn. Destijds stond tienduizend Bitcoin ongeveer gelijk aan veertig dollar, terwijl de twee pizza’s circa vijfentwintig dollar kostten.

Pizza Hut is hiervoor een partnerschap aangegaan met Cryptobuyer om hun klanten de mogelijkheid te geven om pizza’s te kopen met cryptovaluta. Pizza Hut heeft locaties in de hoofdstad Caracas, maar ook in de steden zoals Maracay, Maracaibo en Barquisimeto.

Cryptobuyer zei het volgende: We hebben goed nieuws! Wij blijven werken om uw betalingsopties in cryptovaluta uit te breiden. Wij zijn verheugd om onze samenwerking met Pizza Hut Venezuela aan te kondigen. Vanaf vandaag kunt u crypto-betalingen delen en gebruiken met uw gezin en betalen via Bitcoin (BTC), Dash (DASH), Tap (XTP), Litecoin (LTC), Etherum (ETH), Binance Coin (BNB), BUSD (valuta Amerikaanse dollar) en Cryptobuyerpay Token (XPT). 

Cryptobuyer

Cryptobuyer een start-up bedrijf uit Panama opgericht in 2015, is voornamelijk gericht op Latijns-Amerika. Het biedt diensten aan zoals point-of-sale (PoS) terminals en betaaloplossingen voor digitale valuta. Het bedrijf heeft ook een aantal Bitcoin-geldautomaten in Venezuela, maar ook in andere landen in Zuid- en Midden-Amerika.

Eerder dit jaar zorgde Cryptobuyer er al voor dat je met jou cryptovaluta in Venezuela terecht kun bij Burger King restaurants, het Tamanaco Intercontinental Hotel en Traki, een van de grootste winkelketen in het land. Naar verluidt maken meer dan veertigduizend bedrijven in Latijns-Amerika al gebruik van de diensten van Cryptobuyer. 

In juni kondigde Cryptobuyer ook aan dat Venezuelanen in staat zullen zijn om te betalen voor goederen en diensten met cryptovaluta in meer dan twintigduizend winkels in het hele land. Dit wordt mogelijk gemaakt door de integratie van “Cyptobuyer Pay” in Mega Soft’s “Merchant Server” platform.

Mega Soft is een grote betalingsverwerker in Venezuela, met een gemiddelde van achttien miljoen verwerkte transacties per maand. Het bedrijf is ook verantwoordelijk voor een satelliet waardoor de lokale bevolking in Midden-Zuid Amerika ook zonder internet kan betalen met cryptovaluta. 

Cryptobuyer legde eerder uit dat winkels die Merchant Server gebruiken de mogelijkheid hebben om meer dan honderd cryptocurrencies te accepteren vanwege de alliantie van het bedrijf met de Japanse crypto-exchange Liquid. Retailers kunnen ervoor kiezen om hun crypto-betalingen automatisch in fiat-valuta’s te verrekenen of de munten op hun rekeningen te houden.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.