American Express (AXP) betreedt de Crypto Markt

De investeringsarm van American Express (AXP), Amex Ventures stopt geld in een startup crypto-handelsplatform FalconX. FalconX biedt institutionele klanten de mogelijkheid om gemakkelijk cryptovaluta waaronder Bitcoin (BTC) te kopen.

Amex Ventures heeft niet onthuld hoeveel het heeft geïnvesteerd in het handelsplatform. In een eerdere financieringsronde haalde FalconX zeventien miljoen dollar op bij verschillende bedrijven om zijn crypto-diensten uit te breiden. Naast American Express hebben ook andere bekende bedrijven als Accel, Coinbase Ventures, Accomplice VS, Flybridge Capital Partners, Fenbushi Capital, Avon Ventures, Lightspeed Venture Partners bijgedragen aan het genoemde bedrag.

Harshul Sanghi, Global Head van American Express Ventures zegt:

“FalconX helpt om eenvoud te brengen in de steeds complexere digitale assetruimte door middel van een platform dat ontdekking en prijsbepaling op één plek biedt. Amex Ventures investeert in startups als een manier om opkomende gebieden van het betalingsecosysteem beter te begrijpen

FalconX

De omzet van FalconX is sinds de laatste financieringsronde in mei met driehonderdvijftig procent gestegen. Het bedrijf zegt tweehonderdvijftig institutionele klanten te hebben, een groei van honderdvijftig procent. FalconX beweerd ook dat het platform op maandbasis ongeveer drie miljard dollar genereert aan transactievolume. Het bedrijf wil grote institutionele klanten een mogelijkheid bieden om diensten aan te bieden met betrekking tot cryptovaluta.

Raghu Yarlagadda, Chief Executive en medeoprichter van FalconX zei het volgende:

“We zien een groeiende belangstelling van traditionele vermogensbeheerders die cryptovaluta toevoegen als een inflatoire afdekking, gekatalyseerd door recent macro-economisch beleid. Het is een groot genoegen om American Express Ventures te verwelkomen terwijl we blijven investeren in het uitbreiden van het productaanbod van Falconx.”

Dit is niet de eerste keer dat Amex Ventures investeert in een crypto-bedrijf. Het bedrijf investeerde al in Abra een andere cryptocurrency startup die enorm succes boekte. AmEx heeft ook het gebruik van blockchain getest om handelaren in staat te stellen om aanbiedingen op maat te laten maken met punten voor lidmaatschap beloningen en om internationale business to business betalingen mogelijk te maken.

American Express

American Express (Amex), is de grootste Amerikaanse financiele dienstverlener die gevestigd is in New York, VS. Het bedrijf is opgericht in 1850 en is één van de dertig componenten van de (DJIA) Dow Jones Industrial Average (de oudste aandelenindex van de Verenigde Staten). Het bedrijf is vooral bekend om zijn debet, krediet-en reischeques. Met de kredietkaart van American Express als betaalmethode maak je het klanten over de hele wereld makkelijk om grote bedragen af te rekenen.

De beursgenoteerde bedrijf is ongeveer vijfennegentig miljard dollar waard. De investering van Amex is een enorme stap in de richting van reguliere acceptatie van de evoluerende markt van cryptovaluta.

Eerder dit jaar investeerden bedrijven als MicroStrategy Inc. (een bedrijf dat business intelligence (BI), mobiele software en cloud-gebaseerde diensten aanbiedt) en Square Inc. (een bedrijf dat mobiele betaaloplossingen aanbiedt) in Bitcoin. FalconX wil een betalingsservice bouwen met behulp van crypto en kan veel leren van de ervaringen die Amex bezit, aldus Yarlagadda.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.