Amerikaanse bankreus: Crypto blijft bestaan

Michael Demissie, het hoofd van de afdeling digitale activa bij de Bank of New York Mellon (BNY Mellon), is overtuigd dat de neergang van de markt in 2022 niet betekent dat institutionele beleggers hun interesse in crypto verliezen. Tijdens een conferentie van Afore Consulting op 8 februari verklaarde Demissie dat de sector van digitale activa blijvend is. Dit komt voornamelijk doordat de belangstelling van institutionele beleggers nog steeds sterk aanwezig is.

Klanten van BNY Mellon

BNY Mellon is een immense Amerikaanse zakenbank die het vermogen van talloze welgestelden beheert. Volgens Demissie blijft er onder deze welgestelden aanzienlijke interesse bestaan om te investeren in Bitcoin en andere digitale activa. Deze bewering wordt ondersteund door een enquête van BNY Mellon uit oktober 2022, waaruit bleek dat 91 procent van de klanten interesse heeft in producten die via blockchain-technologie getokeniseerd zijn.

Bovendien toonde de enquête aan dat 86 procent van de institutionele beleggers die klant zijn bij de bank, vasthouden aan een “kopen en vasthouden” strategie. Ook gaf 88 procent van de enquête-deelnemers aan dat de bearmarkt van 2022 geen invloed had op hun plannen om in crypto te investeren.

Demissie benadrukt echter dat er meer duidelijkheid nodig is op het gebied van wetgeving. In dit verband verwijst hij naar Washington D.C., de hoofdstad en politiek centrum van de Verenigde Staten. “We hebben absoluut heldere regelgeving en voorschriften nodig. Bovendien zijn er verantwoordelijke sleutelfiguren nodig die betrouwbare diensten aanbieden waar investeerders op kunnen vertrouwen,” aldus Demissie.

BNY Mellon gaat door

Het is duidelijk dat BNY Mellon, de oudste bank van de Verenigde Staten, die werd opgericht in 1784 door Alexander Hamilton, vertrouwen heeft in de sector. In het begin van februari trok de bank Caroline Butler aan als nieuwe CEO van de afdeling digitale activa. Het voornaamste doel van Butler is om zakelijke initiatieven op te zetten voor de zakenbank binnen deze sector.

Wat precies de bedoeling is, is niet helemaal helder, maar waarschijnlijk streeft de zakenbank ernaar het voor klanten eenvoudiger te maken om te investeren in digitale activa. De benoeming van Butler volgde kort na de lancering van het eigen platform voor digitale activa door de bank in oktober 2022. Via dit platform krijgt een selecte groep institutionele klanten de mogelijkheid om Bitcoin en Ethereum aan te schaffen.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.