Amerikaanse inflatiecijfers kunnen voor Bitcoin opnieuw voor schommelingen zorgen

Bitcoin heeft de hoogste wekelijkse afsluiting in tien maanden weten te bereiken, maar op dit moment zijn alle ogen gericht op woensdag. Op 12 april krijgen we namelijk verse inflatiegegevens uit de Verenigde Staten. Voeg daar de Shapella-upgrade van Ethereum aan toe en je hebt de ingrediënten voor een bewogen week in de wereld van cryptocurrency.

Consumentenprijsindex

Het jaar 2022 draaide grotendeels om inflatie en de renteverhogingen van centrale banken om deze problemen onder controle te krijgen. Op 12 april is het weer tijd voor de Amerikaanse consumentenprijsindex en andere belangrijke inflatiemaatstaven. Hierdoor is de kans groot dat we een volatiele week tegemoet gaan.

Daarnaast staan voor dezelfde woensdag de notulen van het Federal Open Market Committee (Fed-notulen) op het programma. Dit zijn in feite de verslagen van de recente rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank.

Belangrijke Gebeurtenissen Deze Week:

Inflatiegegevens van maart op woensdag
Fed-notulen op woensdag
Producentenprijsinflatiegegevens van maart op donderdag
Consumentenvertrouwensgegevens op vrijdag
Detailhandelsverkoopgegevens op vrijdag
Deze week zullen 4 vertegenwoordigers van de Fed spreken
Deze week bepaalt wat de Fed hierna gaat doen. — De Kobeissi Brief (@KobeissiBrief) 9 april 2023

De Fed-notulen bevatten vaak informatie die aanzienlijke bewegingen op de markten kan veroorzaken. Met name de Amerikaanse CPI lijkt van groot belang te zijn voor de komende week.

Zowel voor de markt als voor de Federal Reserve is dit een cruciale week. Men hoopt dat de inflatie iets zal afnemen richting het streefdoel van 2,0 procent, zodat er mogelijk geen nieuwe renteverhoging door de Federal Reserve nodig zal zijn in mei.

Gaat de dollar dalen?

Volgens de macro-econoom en aandelenanalist James Choi bestaat er een aanzienlijke kans dat de Amerikaanse dollar deze week terrein zal verliezen. De analist suggereert dat de dollar mogelijk een uitdagende periode van drie maanden tegemoet gaat.

Als zijn voorspelling uitkomt, zou dit gunstig kunnen zijn voor Bitcoin, aangezien deze vaak tegengesteld beweegt aan de dollar. Als de dollar verzwakt, is dit vaak goed nieuws voor Bitcoin.

“Mensen lijken geen idee te hebben hoe de Amerikaanse dollar de komende 3 maanden terrein zal verliezen”, schreef James Choi bij een grafiek van de wereldreservemunt. De analist verwacht dat de situatie deze week begint na het publiceren van het CPI-rapport uit de Verenigde Staten.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.