Amerikaanse overheid van plan om 41.000 Bitcoin te verkopen

De Amerikaanse regering heeft het voornemen om 41.000 Bitcoin te verkopen, nadat ze enkele jaren geleden tienduizenden Bitcoin in beslag heeft genomen van de online zwarte markt Silkroad. Op 14 maart heeft ze al 9.861 Bitcoin verkocht voor een totaalbedrag van 215,7 miljoen dollar. Nu is er dus een nieuwe verkoop gepland. Ondanks de verkoop van Bitcoin door de Amerikaanse autoriteiten op 14 maart, is de waarde van Bitcoin aanzienlijk gestegen in de afgelopen tijd.

Totaal van 51.352 Bitcoin

Na het sluiten van Silkroad heeft de Amerikaanse overheid in totaal 51.352 Bitcoin in beslag genomen. Een deel daarvan, namelijk 9.861 Bitcoin, is al verkocht en de rest zal binnenkort ook te koop worden aangeboden. Volgens een gerechtelijk document zal de in beslag genomen Bitcoin naar verwachting gedurende dit jaar in vier delen worden verkocht.

De verkoop van de resterende 41.491 Bitcoin zal plaatsvinden nadat James Zhong is berecht. Zhong was ook betrokken bij Silkroad, de zwarte marktplaats die in 2012 werd gesloten. Op dit moment vertegenwoordigen de in beslag genomen Bitcoin een waarde van ongeveer 1,4 miljard dollar.

Dit jaar zal er dus aanzienlijk wat Bitcoin op de markt komen, met aanzienlijke financiële gevolgen. Het is mogelijk dat dit een negatieve invloed heeft op de Bitcoin koers. Het is opmerkelijk dat de Amerikaanse overheid ervoor heeft gekozen om Bitcoin gedurende lange tijd vast te houden.

Silkroad en Ross Ulbricht

Op Silkroad was het mogelijk om wapens, gestolen creditcardgegevens en drugs te verhandelen. De oprichter van Silkroad, Ross Ulbricht, zit al 10 jaar in de gevangenis vanwege zijn betrokkenheid bij de marktplaats. Zijn familie deelt af en toe berichten van hem op Twitter, die nog steeds veel aandacht krijgen.

Het is afwachten welke invloed dit nieuws zal hebben op de Bitcoin koers. Voorlopig lijkt het echter weinig impact te hebben en wordt er op dezelfde manier gehandeld als voorheen.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.