Amerikaanse Senatoren vragen Fidelity om heroverweging van Bitcoin in pensioenfondsen

Drie senatoren uit de Verenigde Staten, namelijk Elizabeth Warren, Tina Smith en Richard Durbin, hebben Fidelity Investments opnieuw gevraagd om te heroverwegen of Bitcoin moet worden opgenomen in hun pensioenfondsen. In een brief gericht aan Abigail Johnson, de CEO van Fidelity Investments, gedateerd op 21 november, uiten de senatoren hun bezorgdheid over de recente neergang van FTX en de implicaties voor de hele sector.

Kritieke kwesties binnen de industrie

De drie senatoren maken zich zorgen dat individuen hun hard verdiende pensioengeld in Bitcoin zouden investeren en daardoor aanzienlijke verliezen zouden kunnen lijden. Dit zou mogelijk negatieve gevolgen kunnen hebben voor een groot aantal mensen. Tegelijkertijd bestaat ook de kans dat Bitcoin momenteel op een dieptepunt zit en dat er vanaf hier een nieuwe stijgende trend zou kunnen beginnen. Het blijft echter onvoorspelbaar. Het nemen van risico’s is inherent aan investeren.

“Vanaf juli, toen we voor het laatst onze zorgen bij uw bedrijf kenbaar maakten, is de waarde van Bitcoin aanzienlijk gedaald”, stellen de senatoren. Deze uitspraak lijkt simplistisch gezien de volatiele aard van de markt, en het lijkt oneerlijk om een investering te beoordelen op basis van slechts enkele maanden. Bij het beoordelen van Bitcoin is het belangrijk om de volledige levensloop van deze cryptocurrency in beschouwing te nemen.

Onbekende impact van FTX

Het lijkt erop dat de senatoren, vooral Elizabeth Warren, elke gelegenheid aangrijpen om kritiek te uiten op Bitcoin. Het is opmerkelijk dat ze proberen een neutraal protocol, dat onafhankelijk is van externe invloeden, te belemmeren. Als ze er niet in geïnteresseerd zijn, kunnen ze er ook voor kiezen om het met rust te laten.

Het zou constructiever zijn als dergelijke beleidsmakers zich meer zouden bekommeren om de Amerikaanse dollar, die voortdurend waarde verliest door inflatie. Dit vormt daadwerkelijk een zorg voor de bevolking, aangezien de meeste Amerikanen hun spaargeld in dollars aanhouden. De vermeende ‘schade’ veroorzaakt door Bitcoin valt in vergelijking daarmee in het niet. Fidelity lijkt hier weinig aandacht aan te schenken en heeft zelfs plannen om de afdeling voor digitale activa in het eerste kwartaal van 2023 met 25 procent uit te breiden, met de toevoeging van 100 nieuwe medewerkers.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.