Amerikaanse volksvertegenwoordigers bekritiseren Biden-regering vanwege aanval op cryptowereld

Het Amerikaanse Congres toont zich bezorgd over het beleid van president Biden met betrekking tot cryptocurrencies. Een groep Amerikaanse politici uit kritiek op de benadering van het Biden-team ten opzichte van de crypto-industrie, die zij zien als een bedreiging voor de opkomende sector. In een recent memorandum stelt het Congres dat deze industrie een waarde heeft van 1 biljoen dollar en groeiende is.

Een opkomende bedrijfstak

In het memorandum spreekt het Congres overwegend positief over de wereld van cryptocurrencies. “De huidige markt voor digitale activa heeft een totale waarde van ongeveer 1,06 biljoen dollar, waarbij Bitcoin en Ethereum samen verantwoordelijk zijn voor ongeveer 60 procent van deze waarde. Het ecosysteem rondom digitale activa, hoewel nog in de kinderschoenen, omvat een divers scala aan bedrijven en operaties die gebruikmaken van gedistribueerde grootboektechnologie,” aldus het Congres.

Volgens de politici van het Congres loopt deze opkomende industrie nu gevaar vanwege de strikte regelgeving die de Biden-regering in de afgelopen twee jaar heeft ontwikkeld.

De Republikeinse opstellers van de brief roepen op tot samenwerking tussen overheidsinstanties en vragen wetgevers om duidelijke richtlijnen op te stellen voor de industrie. “Veel van de stappen die de Biden-regering heeft genomen, overschrijden de oorspronkelijke bevoegdheden die waren toegekend,” zo gaat de brief verder. Het Congres stelt dat de regering vaak haar bevoegdheden te buiten gaat.

Gevolgen voor Bitcoin

Hopelijk krijgt Bitcoin nu de kans om op adem te komen. De afgelopen maanden waren uitdagend voor het ecosysteem van digitale activa, met name in de Verenigde Staten. Vooral de Securities and Exchange Commission (SEC) heeft streng opgetreden en heeft verschillende prominente spelers binnen de industrie aangepakt.

Denk bijvoorbeeld aan het verbod op Paxos om nieuwe stablecoins van Binance USD (BUSD) uit te geven, of aan de beslissing om het staking-programma van Kraken abrupt stop te zetten.

Dergelijke beslissingen kwamen grotendeels onverwacht voor een groot deel van de industrie. Duidelijke regelgeving zou een positieve ontwikkeling zijn voor Bitcoin en de bredere cryptomarkt.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.