Analist: Opmerkelijk positief patroon kan Bitcoin naar nieuwe recordhoogtes stuwen

De kunst van technische analyse biedt een methode om de prijsbewegingen van financiële activa te voorspellen. Belangrijk om te onthouden is dat dit geen exacte wetenschap is, maar eerder een spel van mogelijkheden. Momenteel lijkt er een potentieel zeer gunstige formatie te ontstaan op de dagelijkse grafiek van Bitcoin, waar Stockmoney Lizards vol verwachting naar uitkijkt.

Ongeduldige beïnvloeder

Stockmoney Lizards is een invloedrijke persoon uit Duitsland met meer dan 50.000 volgers op Twitter, die bekendheid heeft vergaard met zijn analyses. Dit keer richt hij zich op een langetermijngrafiek van Bitcoin. Het draait om een snijpunt van het 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelde (EVG) en het 200-daagse EVG. Eerder resulteerde een dergelijk snijpunt twee keer in stijgingen van respectievelijk 670 procent en 82 procent voor Bitcoin.

Gewoon wachten op die interessante kruising. #Bitcoin pic.twitter.com/7GGUBkUnMl— Stockmoney Lizards ⚡️ (@StockmoneyL) 29 januari 2023

Als Bitcoin er opnieuw in slaagt om met 670 procent te stijgen, zou dit een nieuwe recordhoogte betekenen voor de digitale valuta. Dat zou natuurlijk geweldig zijn, maar het is nog afwachten of dit daadwerkelijk zal gebeuren.

Begin van een bullmarkt?

Volgens dezelfde analist is er reeds sprake van een bullmarkt. In een bericht van 29 januari stelt Stockmoney Lizards dat bullmarkten “uitdagend zijn voor degenen die zich niet aanpassen,” wat duidt op het bestaan van een bullmarkt. Hierbij voegt hij een grafiek van de afgelopen maand toe, waarin te zien is dat Bitcoin gestaag omhoog blijft gaan.

Bullmarkten kunnen lastig zijn voor wie niet flexibel is 😘#Bitcoin pic.twitter.com/xiNSbyRBUZ— Stockmoney Lizards ⚡️ (@StockmoneyL) 29 januari 2023

Hoewel er nog obstakels moeten worden overwonnen om daadwerkelijk van een bullmarkt te kunnen spreken, is de start gemaakt. Een begin is echter niet genoeg, en in het verleden hebben we vergelijkbare patronen gezien, ook in andere financiële markten. Het is verraderlijk om te snel te concluderen dat er een definitieve trendverandering gaande is.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.