Analist voorspelt Bitcoin waarde van 180 duizend dollar in de toekomst

Volgens de pseudonieme Twitter-trader Filbfilb zal de waarde van Bitcoin uiteindelijk stijgen naar 180.000 dollar, zoals hij op duidelijke wijze aan zijn meer dan 85.000 volgers op het sociale mediaplatform van Elon Musk heeft meegedeeld. De reden achter deze gedurfde voorspelling is de naderende Bitcoin halvering, gepland voor maart 2024.

$180k; dat is het doel.— filbfilb (@filbfilb) 19 februari 2023

Wat houdt de Bitcoin halvering in?

De Bitcoin halvering verwijst naar het verschijnsel waarbij de beloning voor miners voor het delven van een nieuw blok wordt gehalveerd. Momenteel is de beloning 6,25 Bitcoin per blok, maar in maart 2024 zal dit verminderen tot 3,125 Bitcoin. Dit leidt doorgaans tot aanzienlijke schommelingen in de koers.

Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat er plotseling veel minder Bitcoin op de markt komen, elke tien minuten. “De Bitcoin halvering staat gepland voor maart 2024. Als we op de geschiedenis kunnen vertrouwen, heb je nog ongeveer 18 maanden om voorbereidingen te treffen voordat we boven de hoogste waarde aller tijden uitstijgen”, aldus Filbfilb.

Filbfilb beweert dat handelaren slechts naar één grafiek hoeven te kijken om het potentieel van de koers na de Bitcoin halvering te begrijpen. “Als we naar één grafiek kijken, is de vergelijking met de Bitcoin bullmarkt het meest geschikt”, volgens Filbfilb.

Prijs wordt beïnvloed door vraag en aanbod

In zijn analyse haalt Filbfilb ook de bekende economische les aan. “De prijs wordt beïnvloed door vraag en aanbod. Daarom zien we een opleving in elke periode na een halvering (linkerkant van de grafiek).” Filbfilb gaat verder in op de fundamentele verbeteringen in de industrie die volgens hem de volgende stierenmarkt zullen ondersteunen.

Dit omvat onder andere de institutionalisering van Bitcoin door grote spelers uit de traditionele financiële wereld, zoals Fidelity en BlackRock. Hij ziet ook ontwikkelingen op het gebied van regelgeving in de Verenigde Staten en Europa die eindelijk duidelijkheid kunnen bieden voor de industrie. Uiteraard blijft ook de acceptatie van Bitcoin als wettig betaalmiddel door El Salvador en de Centraal-Afrikaanse Republiek niet onbesproken.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.