Andrew Tate: ‘Makkelijk geld niet meer te verdienen in crypto’

De omstreden beïnvloeder Andrew Tate, onlangs vrijgelaten uit een Roemeense gevangenis, verklaart op Twitter dat het niet langer mogelijk is om “gemakkelijk geld” te verdienen met crypto. Tate beweert dat vooral jonge, slimme “crypto-kids” veel winst hebben gemaakt met de hype rond NFT’s en obscuur cryptogeld.

Hij stelt dat de branche inmiddels minder winstgevend is, wat tot problemen heeft geleid voor veel van deze jongeren.

Er is een nieuwe generatie nerds, Crypto Kids genaamd, die in 2021 rijk werden door oplichting met waardeloze munten of NFT’s. Het gemakkelijke geld zit niet meer in crypto. Ze zijn twintigers en hebben geen vaardigheden in de echte wereld, maar de huur moet worden betaald en hun cryptofortuin slinkt. – Andrew Tate (@Cobratate) 30 april 2023

Puurgeluk

De ondernemer denkt dat veel van het succes in de crypto-wereld toe te schrijven is aan geluk. “Een 25-jarige die beweert dat geld verdienen gemakkelijk is, ondanks dat hij dat deed in de makkelijkste tijd ooit. Trap er niet in,” aldus Andrew Tate.

Het is enigszins ironisch dat Tate waarschuwt voor dit soort mensen, terwijl hij zelf een cursus verkoopt om rijk te worden met de handel in onder andere crypto. Dit doet hij met zijn “Hustler’s University 4.0,” waarin hij mensen traint om online geld te verdienen.

De bovenstaande afbeelding toont een voorbeeld van de landingspagina van de “universiteit” van Andrew Tate. Het is nog onduidelijk waarmee Tate zelf geld heeft verdiend. Het is mogelijk dat zijn universiteit tot nu toe zijn meest winstgevende onderneming is.

Nieuwe bullrun op komst?

Hoewel Tate gelooft dat gemakkelijk geld niet langer te verdienen is met crypto, zijn er mensen binnen de branche die een nieuwe bullrun verwachten. Onder hen bevindt zich David Gokhshtein, die recentelijk voorspelde dat er een nieuwe bullrun zal plaatsvinden in de industrie.

Gokhshtein baseert dit op het feit dat memecoins vaak beginnen te stijgen wanneer de aandacht voor de industrie groeit. Als een munt zoals PEPE vervolgens sterk in waarde stijgt en nieuwe mensen aantrekt, kan dit brandstof zijn voor een nieuwe bullrun.

Het blijft echter afwachten. De macro-economische omstandigheden zijn momenteel niet gunstig voor een bullrun. In dat opzicht heeft Andrew Tate wel gelijk. Het tijdperk van bijna nul procent rente lijkt momenteel voorbij te zijn en de Amerikaanse Federal Reserve is nog bezig met het verhogen van de rente.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.