Apple verbergt Bitcoin-witboek in macOS

Op 5 april was technologieblogger Andy Baio bezig met het repareren van zijn printer toen hij ontdekte dat er een PDF van het Bitcoin-witboek aanwezig is in elke kopie van macOS sinds Mojave 2018. Blijkbaar zijn er bij Apple enkele fervente liefhebbers van Bitcoin en Satoshi Nakamoto, aangezien het grote technologiebedrijf dergelijke verrassingen in zijn software verstopt.

Het blijft een raadsel

Overigens was Andy Baio niet de eerste die dit opmerkte. In april 2021 meldde een gebruiker binnen de Apple-gemeenschap hetzelfde. Tot nu toe heeft Apple nog geen officiële reactie gegeven, dus het blijft een mysterie waarom het Bitcoin-witboek in de software is opgenomen.

Als je een Mac hebt, kun je dit testen door naar de terminal te gaan en het volgende commando in te voeren:

open /System/Library/Image\ Capture/Devices/VirtualScanner.app/Contents/Resources/simpledoc.pdf

Als je macOS 10.14 of nieuwer gebruikt, zou het Bitcoin-witboek als PDF moeten openen in Voorvertoning. Ook in 2020 kwam een persoon genaamd Josh D achter deze opmerkelijke situatie in het Apple-besturingssysteem.

Vreemd genoeg is er ook een PDF van het oorspronkelijke Bitcoin-witboek: [link naar tweet van Josh D]

Tot dusver heeft Apple nog niets officieel bekendgemaakt over dit fenomeen. Misschien komt daar nu verandering in, nu er opnieuw aandacht voor is. Je zou haast denken dat er enkele Bitcoin-maximalisten bij Apple werken als je dit ziet.

Tim Cook en Bitcoin

Het enige wat we weten over Apple CEO Tim Cook is dat hij in 2021 heeft bevestigd dat hij cryptomunten in zijn portfolio heeft. Apple heeft verder nooit serieus stappen ondernomen met betrekking tot Bitcoin of andere cryptocurrency’s. Er zijn echter vaak geluiden geweest dat Apple en crypto goed bij elkaar zouden passen.

Als ze bijvoorbeeld de mogelijkheid zouden toevoegen om crypto te kopen in de Apple Wallet, kan dit volgens velen leiden tot aanzienlijk extra inkomsten voor het technologiebedrijf. Immers, miljoenen mensen gebruiken de wallet en daarmee zou Apple snel een belangrijke speler in de industrie kunnen worden.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.