Argo Blockchain ziet 25% afname in mining door winterstorm

Het beursgenoteerde Bitcoin-mijnbedrijf Argo Blockchain uit Texas ondervindt momenteel aanzienlijke vermindering in hun miningactiviteiten vanwege een winterstorm die de Amerikaanse staat heeft getroffen.

Aanzienlijke daling in inkomsten

Volgens Argo Blockchain hebben ze in december 147 Bitcoin (BTC) gemined, wat beduidend minder is dan de 198 BTC die ze een maand eerder hebben gewonnen.

Het bedrijf meldt dat ze eind december ongeveer 141 BTC bezaten en een banksaldo van ongeveer $20 miljoen hadden, maar ze hebben nog een schuld van ongeveer $79 miljoen.

De winterstorm in Texas heeft geleid tot verminderd minen om energie te besparen. De vraag naar elektriciteit bereikte een winterpiek van meer dan 74.000 megawatt (MW) als gevolg van de dalende temperaturen en harde wind. Deze verminderde miningactiviteiten zijn direct zichtbaar in de inkomsten van Argo Blockchain.

Inspanningen om stroomverbruik te verminderen

Verschillende miningbedrijven hebben echter snel gereageerd door hun stroomverbruik te verminderen. Hierdoor kon naar schatting ongeveer 1.500 MW aan stroom worden bespaard, waardoor de piekvraag werd verminderd.

Berichten suggereren dat Argo ervoor heeft gekozen om zijn Helios-vlaggenschipfaciliteit te verkopen aan Galaxy Digital voor ongeveer $65 miljoen. Deze stap was bedoeld om de totale schuld van Argo te verminderen en de liquiditeit en operationele structuur van het bedrijf te verbeteren.

Hoewel de verkoop heeft plaatsgevonden, blijft Argo doorgaan met minen in de Helios-faciliteit die nu eigendom is van Galaxy. De totale hashrate-capaciteit van Argo blijft op 2,5 exahashes per seconde. De toekomstige stappen van het bedrijf op dit gebied zijn nog niet bekend.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.