Ark Invest blijft investeren in aandelen van Coinbase en Block voor de tweede opeenvolgende dag

Het investeringsbedrijf Ark Invest, onder leiding van CEO Cathie Wood, staat bekend om zijn sterke interesse in veelbelovende technologiebedrijven. Dit wordt weerspiegeld in hun herhaalde aankopen van aandelen van bedrijven zoals Coinbase en Block. Afgelopen week hebben ze zowel op donderdag als vrijdag aandelen gekocht van deze twee bedrijven.

Onaangedaan door uitdagingen

Dit toont aan dat Cathie Wood en haar team van analisten niet onder de indruk zijn van de recente problemen bij Coinbase en Block. Coinbase ontving namelijk een bericht van de SEC waarin werd vermeld dat de Amerikaanse financiële toezichthouder overwoog om juridische stappen te ondernemen tegen het platform.

De rechtszaak zou zich onder andere richten op het staking-programma van Coinbase, waarvan de SEC vond dat het niet volledig voldeed aan de voorschriften. Hierdoor daalden de aandelen van Coinbase met 16 procent.

Op vrijdag liet Coinbase echter al een verbetering zien met een stijging van 1,5 procent in aandelenwaarde. Tegelijkertijd had Block een moeilijke week, aangezien shortverkoper Hindenburg Research met een zeer negatief rapport over het bedrijf naar buiten kwam.

Ark Invest investeert miljoenen

Dit alles weerhield Ark Invest er niet van om op vrijdag aandelen van Coinbase ter waarde van 12,6 miljoen dollar en aandelen van Block ter waarde van 18,1 miljoen dollar te kopen. In tegenstelling tot Coinbase sloot Block de week echter niet positief af.

Op vrijdag daalden de aandelen van Block ook met 1,2 procent. Block, opgericht door Jack Dorsey, de medeoprichter van Twitter en een groot voorstander van Bitcoin, begon als een betaalbedrijf. De focus van het bedrijf ligt echter al enige tijd vrijwel volledig op Bitcoin. Alleen de toekomst zal uitwijzen of dit een verstandige beslissing was voor het miljardenbedrijf.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.