Ark Invest investeert opnieuw $18 miljoen in aandelen van Coinbase

Op 23 maart heeft de investeringsmaatschappij Ark Invest, geleid door Cathie Wood, besloten om opnieuw aandelen van Coinbase te kopen, nadat de waarde ervan was gedaald door ingrijpen van de SEC. Deze week heeft Coinbase een “Wells notice” ontvangen van de SEC, wat inhoudt dat de financiële toezichthouder overweegt een juridische procedure tegen het handelsplatform te starten. De zaak draait onder andere om het staking-programma van Coinbase.

Cathie Wood toont echter geen angst

Het is echter duidelijk dat Cathie Wood niet bang is voor uitdagingen, ook niet voor de SEC. Ze blijft onverminderd aandelen van Coinbase kopen via Ark Invest, zelfs nu het platform het risico loopt om het staking-programma te moeten stopzetten. Hiermee zou Coinbase hetzelfde lot kunnen ondergaan als Kraken, dat eerder door de SEC werd gesloten.

Ark Invest heeft op donderdag 23 maart in totaal 268.928 aandelen van Coinbase aangekocht via de ARKK Innovation en ARKW Next Generation Internet ETF’s. Deze aandelen vertegenwoordigen een waarde van ongeveer 18 miljoen dollar op het moment van schrijven. Opmerkelijk is dat Ark Invest slechts enkele dagen eerder aandelen van Coinbase had verkocht.

Twee dagen vóór de Wells notice van de SEC, heeft Ark Invest 160.887 aandelen van het handelsplatform verkocht. Dit was de eerste keer in 2023 dat Ark Invest besloot om Coinbase-aandelen van de hand te doen. Sinds het nieuws van de Wells notice is de waarde van Coinbase-aandelen niet hersteld.

Waardedaling van 14 procent

De aandelen van Coinbase zijn met 10,84 dollar gedaald tot 66,30 dollar per aandeel. Dit vertegenwoordigt een daling van 14,05 procent. Hierdoor presteert Coinbase aanzienlijk slechter dan Bitcoin, dat in de afgelopen 24 uur een stijging van 1,49 procent heeft laten zien. Na het eerste verlies als gevolg van de toespraak van Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell, die volgde op het rentebesluit van afgelopen woensdag, heeft Bitcoin zich weer hersteld boven de 28.000 dollar.

Gewoonlijk profiteert Coinbase van dergelijke situaties, maar ditmaal is dat niet het geval vanwege de druk die voortkomt uit de Wells notice van de SEC. Opvallend is dat Brian Armstrong, de CEO van Coinbase, tussen 17 en 20 maart aanzienlijk veel van zijn eigen aandelen heeft verkocht.

Over het algemeen wordt het niet positief ontvangen als de SEC besluit om zelf aandelen van een bedrijf te verkopen. Dit getuigt van weinig vertrouwen in de toekomst van het bedrijf. Aan de andere kant moet Armstrong ook aan zijn eigen belangen denken, en het is begrijpelijk dat hij niet al zijn vertrouwen uitsluitend in Coinbase stelt.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.