Arthur Hayes stelt: “Bitcoin prijs heeft het dieptepunt bereikt”

Arthur Hayes deelt regelmatig interessante artikelen over de sector en nu beweert de voormalige CEO en oprichter van BitMEX dat Bitcoin zijn laagste punt heeft bereikt. Volgens Hayes hebben degenen die in 2021 te veel risico namen en financiële problemen ondervonden, nu al hun Bitcoin-voorraden opgebruikt.

Gecentraliseerde uitleenplatforms

Hayes legt uit dat de gecentraliseerde uitleenplatforms die de afgelopen maanden in de problemen zijn geraakt, als eerste hun Bitcoin hebben verkocht om te overleven. “Als we kijken naar de balansen van deze spelers, zien we geen Bitcoin meer. Dit komt doordat ze hun Bitcoin moesten verkopen vanwege hun faillissement,” aldus Hayes.

In een blogpost van 10 december heeft Hayes bijna hetzelfde gezegd. Tijdens een periode van liquiditeitskrapte vonden er grote Bitcoin-transacties plaats op zowel de beurzen van gecentraliseerde uitleenplatforms als hedgefondsen om faillissementen te voorkomen.

Laten we het opnieuw proberen. In “PEMDAS” betoog ik dat $BTC het dieptepunt heeft bereikt en bespreek ik welke soorten crypto ik zal behouden terwijl we wachten tot de geldpers weer op volle toeren draait. [Link naar artikel]

“Ik kan niet bewijzen dat al het Bitcoin van deze gecentraliseerde spelers is verkocht tijdens de crashes, maar het lijkt erop dat ze al hun liquide crypto hebben proberen te verkopen voordat ze failliet gingen,” gaat Hayes verder. “Ik blijf vasthouden totdat de geldpers weer op volle toeren draait,” roept Hayes uit in de bovenstaande tweet.

Herstel in 2023?

Op dit moment bevindt de markt zich nog steeds in een diepe, koude en donkere periode. Het instorten van FTX is ongeveer een maand geleden gebeurd en staat nog vers in het geheugen van de markt. Maar Hayes gelooft dat de moeilijke tijden niet lang meer zullen aanhouden en dat de markt er in 2023 mogelijk heel anders uit zal zien.

“Ik geloof dat de markt voor Amerikaanse staatsobligaties in 2023 zal verschuiven vanwege renteverhogingen door de Federal Reserve. Op dat moment verwacht ik dat de Federal Reserve de geldpers weer zal laten draaien en dan… boom shaka-laka, zullen Bitcoin en andere risico-assets weer stijgen,” gaat de opvallende ondernemer verder.

Uiteindelijk is het natuurlijk afwachten en zit Hayes er soms ook naast. Hoe dan ook, op de korte termijn is het lastig om te voorspellen wat de toekomst zal brengen. Op de lange termijn blijken de voorspellingen van Hayes vaak behoorlijk accuraat te zijn.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.