Arthur Hayes: Voormalig BitMEX CEO voorspelt Bitcoin daling naar $15.000

De voormalige directeur van BitMEX, Arthur Hayes genaamd, heeft via Twitter laten weten dat hij verwacht dat de Bitcoin koers zal zakken tot 15 duizend dollar. Hij heeft enkele put-opties aangeschaft met een uitoefenprijs van $15.000.

Ik heb zojuist wat $15k strike $BTC puts gekocht. — Arthur Hayes (@CryptoHayes) 8 november 2022

Hayes plaatste deze tweet vandaag, toen de BTC koers was gedaald tot ongeveer 19.200 dollar. Slechts enkele uren later lijkt de voorspelling van de voormalige BitMEX CEO behoorlijk realistisch. De prijs van Bitcoin is namelijk al gedaald tot het dieptepunt van 17.200 dollar en er lijkt nog geen bodem in zicht te zijn.

Oorzaak van de Bitcoin prijsdaling?

De prijsdaling van vandaag heeft één duidelijke oorzaak: de ineenstorting van de op één na grootste cryptobeurs ter wereld, FTX. Door een conflict met de cryptobeurs Binance begonnen veel handelaren massaal hun cryptomunten van FTX te halen. Wanneer een dergelijke “bank run” eenmaal begint, is het moeilijk te stoppen. En precies dit scenario heeft zich vandaag voltrokken. Eerder op de dag meldde Newsbit al dat FTX niet langer in staat was om opnames te verwerken en dat de beurs insolvent was. Dit heeft enorme gevolgen voor de reputatie van de cryptowereld en heeft de hele cryptomarkt beschadigd.

Net voordat FTX dreigde te bezwijken, vroeg de CEO van FTX om hulp bij zijn concurrent Binance. Binance stemde ermee in en ongeveer 3 uur geleden maakten beide CEO’s bekend dat Binance FTX zou overnemen. In eerste instantie leek de cryptomarkt positief te reageren op dit nieuws. De Bitcoin koers steeg kort na de aankondiging tot boven de 20.400 dollar, maar zakte vervolgens weer in. De exacte oorzaak hiervan is moeilijk te bepalen. Sommige analisten suggereren dat Amerikaanse regelgevers mogelijk de overname niet zullen goedkeuren, maar het blijft onduidelijk of dit daadwerkelijk de reden is voor de nieuwe koersdaling.

Al met al staan ons enkele zeer volatiele uren/dagen te wachten. Zal de Bitcoin koers werkelijk dalen tot 15 duizend dollar, of zal er snel herstel plaatsvinden?

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.