Arthur Hayes: Voorspelling van Bitcoin-waarde van 1 miljoen dollar in de nabije toekomst

Arthur Hayes, de medeoprichter en voormalig CEO van BitMEX, voorziet een enorme stijging van de Bitcoin-waarde gebaseerd op verschuivingen in het beleid van centrale banken. Hij verwacht dat de waarde van Bitcoin zal stijgen tot 1 miljoen dollar, en hij ondersteunt deze voorspelling met onder andere een recente beslissing van de Chinese centrale bank.

Wat was de actie van de Chinese centrale bank?

De Chinese centrale bank heeft de minimale vereiste reserves voor banken met 0,25 procent verlaagd. Volgens Hayes bevestigt deze stap van China zijn overtuiging dat overheden steeds vaker zullen ingrijpen en kapitaalinjecties zullen verstrekken.

Deze beslissing van de Chinese centrale bank betekent dat commerciële banken minder reserves moeten aanhouden om meer geld uit te lenen. Hierdoor komt er meer geld in omloop, wat nadelig kan zijn voor de waarde van fiatgeld.

In een recente blogpost benadrukt Hayes dat versoepeling van monetair beleid door centrale banken onvermijdelijk is. Hierbij bespreekt hij niet alleen de Chinese centrale bank, maar ook de Federal Reserve, die een nieuw steunprogramma heeft om banken te ondersteunen.

Federal Reserve drukt 4,4 biljoen dollar bij

Het zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn dat er in de Verenigde Staten problemen zijn ontstaan bij banken. Als gevolg hiervan heeft de Federal Reserve het Bank Term Funding Program (BTFP) gelanceerd, bedoeld om banken te helpen die te maken hebben met massale opnames.

Hayes benadrukt dat dit programma alleen al voor een grotere opleving zal zorgen dan de overheidssteun die tijdens de pandemie werd geboden. “De Federal Reserve drukte in reactie op COVID-19 4,189 biljoen dollar bij. Nu heeft de Federal Reserve met de implementatie van BTFP meteen 4,4 biljoen dollar bijgedrukt”, verklaart Hayes.

“Hoe Bitcoin tijdens COVID-19 steeg van 3.000 dollar naar 69.000 dollar. Wat staat ons nu te wachten?” vraagt Hayes zich af. Volgens de BitMEX-oprichter zullen de beslissingen van centrale banken uiteindelijk leiden tot een Bitcoin-waarde van 1 miljoen dollar. Dit is een scenario waar velen voor zouden tekenen.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.