Australië plaatst meer Bitcoin-geldautomaten dan heel Azië

Met het op twee na grootste netwerk van Bitcoin-geldautomaten wereldwijd heeft Australië momenteel een groter aantal geïnstalleerde crypto-geldautomaten dan het hele Aziatische continent.

Voortdurend worden er nieuwe geldautomaten toegevoegd

Sinds het begin van 2023 heeft Australië hard gewerkt aan het plaatsen van crypto-geldautomaten, wat resulteerde in een derde positie in januari, volgens gegevens van Coin ATM Radar. Het land heeft gestaag Bitcoin-geldautomaten toegevoegd in de afgelopen acht maanden, terwijl vooraanstaande Europese landen en de Verenigde Staten in dezelfde periode juist een afname in het aantal ATM-installaties hebben gemeld.

In vergelijking met Azië, dat belangrijke economieën zoals China, Japan, Singapore en India omvat, heeft Australië momenteel meer crypto-geldautomaten in bedrijf. Azië heeft 355 crypto-geldautomaten, wat slechts 1% vertegenwoordigt van het totale aantal wereldwijd, terwijl Australië na maanden van toevoegingen 364 crypto-geldautomaten heeft. Dit toont aan dat Australië vastberaden blijft om mogelijkheden voor het omzetten van fiat naar crypto te vergroten.

Niettemin is er wereldwijd een consistente daling van het totale aantal geïnstalleerde crypto-geldautomaten te zien, ondanks de aanzienlijke stijging in Australië. In de eerste twee maanden van 2023 is het netto aantal cryptocurrency-geldautomaten wereldwijd met 412 verminderd.

Uitgelekte interne documenten van het Australische ministerie van Financiën onthulden plannen voor nieuwe crypto-wetgeving. De Australische regering zal consultatiedocumenten vrijgeven in het tweede kwartaal van 2023, gebaseerd op het token mapping-consultatiedocument dat de basis vormt voor de komende crypto-regelgeving.

Hoewel de definitieve beslissingen pas later in het jaar bij het kabinet worden verwacht, betekent dit wel dat alle stappen met betrekking tot cryptowetgeving zijn uitgesteld tot 2024.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.