Australië stijgt naar de vierde plaats en overtreft El Salvador in het aantal crypto-ATMs

In 2021 werd El Salvador het eerste land dat Bitcoin officieel als wettig betaalmiddel legaliseerde. Om de acceptatie van Bitcoin in het land te stimuleren, werden er 200 Bitcoin-ATMs geïnstalleerd. Echter, er zijn sindsdien nauwelijks nieuwe machines bijgekomen, waardoor Australië het land heeft ingehaald met hun 219 ATMs.

Spanje en Australië

Nadat de 200 Bitcoin-ATMs waren geïnstalleerd, klom El Salvador tijdelijk naar de derde plek wereldwijd, achter de Verenigde Staten en Canada. Dit duurde echter niet lang, want zowel Spanje als Australië hebben het land nu ingehaald. Spanje staat momenteel op de tweede plaats met 226 machines. Niet veel later volgde Australië met een snelle toename, waardoor het El Salvador voorbijging.

In de laatste drie maanden van 2022 werden er in Australië nog eens 99 machines toegevoegd. Het totaal aantal machines in het land staat nu op 219, wat zeven meer is dan El Salvador heeft. Met deze 219 Bitcoin-ATMs vertegenwoordigt Australië ongeveer 0,6 procent van alle ATMs wereldwijd. Het totale aantal ATMs bedraagt namelijk 38.602, waarvan er 6.071 in 2022 zijn geplaatst.

Goed jaar in 2022

Opmerkelijk genoeg was 2022 een positief jaar wat betreft Bitcoin-ATMs. Er werden aanzienlijk veel nieuwe machines geïnstalleerd, wat duidt op aanhoudend vertrouwen in de toekomst. Deze cijfers zijn uiteindelijk cruciaal voor de acceptatie van Bitcoin.

Zolang er groei is en het aantal machines en gebruikers blijft toenemen, ziet de toekomst er rooskleurig uit voor Bitcoin. De berenmarkt van 2022 is niet de eerste uitdaging die Bitcoin heeft doorstaan; in het verleden was de angst voor het einde van Bitcoin veel groter dan nu. Bitcoin heeft zich inmiddels gevestigd als een belangrijke speler op het wereldtoneel van financiën.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.