Australiërs kunnen nu met Bitcoin betalen in 3.500 postkantoren

Australische inwoners kunnen vanaf nu met Bitcoin (BTC) betalen in meer dan 3.000 nationale postkantoren. Het bedrijf Bitcoin.com.au heeft een samenwerking aangegaan met de lokale Australia Post. De nieuwe dienst is gericht op het promoten van cryptovaluta bij het grote publiek, naast gevestigde bedrijven en organisaties.

Bitcoin kopen kan in een postkantoor

Klanten van Bitcoin.com.au konden ervoor al via het betalingsnetwerk van Blueshyft met Bitcoin betalen in 1500 Australische winkels. Blueshyft is opgericht door Kain Warwick, het is een netwerk van meer dan 1.200 winkellocaties in heel Australië die uitgerust is met op iOS gebaseerd platform waarmee klanten met contant geld kunnen betalen voor digitale goederen en diensten.

Sinds de lancering in 2015 werkt Blueshyft samen met meer dan twintig zakelijke klanten en verwerkt het miljoenen transacties en voert het honderden miljoenen dollars aan betalingen uit.

Hogan Arians, CEO van Bitcoin.com.au:“Dit is een belangrijke mijlpaal voor digitale valuta in Australië en over de hele wereld. Dit bewijst dat er organisaties en gevestigde bedrijven zijn die interesse tonen in nieuwe technologieën.

Hij voegde het volgende eraan toe:

“Onze doel is om Bitcoin gemakkelijk en veilig te maken voor elke Australiër. Vooral voor nieuwe kopers van Bitcoin voelt het betalen met Bitcoin in een postkantoor veel veiliger dan online geld overmaken. Wij zijn heel trots op deze samenwerking met Australia Post en willen hun bedanken voor hun voortdurende openheid voor nieuwe technologieën”.

Australia Post en Bitcoin

Susan Nicholson, het hoofd van de Australische postafdeling Business & Government Financial Services benadrukte: “Australia Post heeft een lange tijd een belangrijke rol gespeeld in de gemeenschap om diensten voor iedereen toegankelijk te maken”.

Australia Post is van mening dat het sinds de oprichting (tweehonderd jaar geleden) aan de top van vernieuwing staat. Door ondersteuning van Bitcoin, aan meer dan 3.500 postkantoren in het hele land, wordt de toegankelijkheid van cryptocurrency voor de inwoners vergroot.

Steeds meer fysieke locaties om crypto te kopen

Bitcoin en cryptovaluta zijn behoorlijk populair geworden in Australië, steeds meer fysieke plaatsen bieden nu de mogelijkheid voor consumenten om crypto aan te kopen. Het aantal Bitcoin-geldautomaten wereldwijd heeft onlangs ook nog een record verbroken, dit aantal steeg namelijk boven de 8000 uit. 

Eerder schreven wij ook dat je via Libertyx in meer dan 20.000 winkellocaties in de Verenigde Staten, Bitcoin kan kopen met cash waaronder bij CVS, 7-Eleven en Ride Aid. Vorig jaar in september begonnen ook alle 7-Eleven winkels in Filipijnen met de verkoop van Crypto. Op dit moment bezit 7-Eleven winkelketens in achttien verschillende landen. 

Ook in Frankrijk heb je sinds begin 2019 de mogelijkheid om bij tabakswinkels je Bitcoin te kopen. The Global POS, (een bedrijf dat kassasystemen produceert voor bedrijven) is van plan om nog dit jaar crypto betalingen uit te rollen naar vijfentwintig duizend Franse winkelketens, waaronder Sephora en Decathlon.

Coca-Cola Centrapay

Coca-Cola kopen met Bitcoin 

Ook werd er eerder bekendgemaakt dat ongeveer 2.000 Coca-Cola automaten in Australië en Nieuw-Zeeland Bitcoin begonnen te accepteren als betaalmiddel. Coca-Cola heeft hiervoor een samenwerking gesloten met Centrapay, een start-up voor digitale betalingen gevestigd in Nieuw-Zeeland.

De automaten geven QR-codes weer en klanten kunnen ze scannen met hun smartphones wanneer ze de crypto betalingen en de messaging app Sylo Smart Wallet gebruiken.

Bitcoin van klanten wordt automatisch overgezet naar Nieuw-Zeelandse of Australische dollars bij aankoop van een blikje/flesje frisdrank. Vorig jaar maakte Coca-Cola bekend dat het Blockchain-technologie gebruikt voor een efficiëntere supply chain.

Sylo is niet alleen een cryptovaluta wallet, maar ook een messaging applicatie. Gebruikers kunnen ook veilig audio- en videogesprekken voeren, digitale valuta verzenden en ontvangen in de chat en Bitcoin of elk ander ERC-20 compatible token opslaan. De Sylo Smart Wallet is de snelst groeiende dApp ter wereld, is nu verkrijgbaar in Apple App en Google Play Store.

Jerome Faury, CEO van Centrapay zegt dat door de uitbraak van de COVID-19-pandemie nu veel meer mensen fysiek contact willen mijden dan voorheen en dit kan een ideale oplossing zijn. 

Sinds de uitvinding van Bitcoin door Satoshi Nakamoto, is de toonaangevende cryptovaluta behoorlijk ver gekomen. Bitcoin krijgt geleidelijk aan meer aandacht naarmate er elk jaar meer en meer mensen Bitcoin beginnen te accepteren. Dit zou de volgende stap kunnen zijn in de adoptie van Bitcoin.

 

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.